Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
HEVO | artist-impression GGD Gelderland-Zuid Nijmegen
Copyright: HEVO
HEVO | artist-impression GGD Gelderland-Zuid Nijmegen
Copyright: HEVO

Nieuwbouw kantoorgebouw GGD

16 november 2020
GGD Gelderland-Zuid krijgt een prachtig duurzaam en transparant kantoorgebouw aan de Professor Bellefroidstraat in Nijmegen. In dit kantoorgebouw zullen ook de publieke functies van GGD Gelderland-Zuid worden ondergebracht.

HEVO is verantwoordelijk voor de nieuwbouw. HEVO heeft de opdracht gekregen voor het begeleiden van het volledige project middels een bouwmanagement-opgave en bij start DO-fase middels Risicodragend Projectmanagement.

De gebruiker centraal
Het hoofdkantoor wordt een duurzame en gezonde plek, die optimaal aansluit bij de behoeften van de cliënten, medewerkers en partners van GGD Gelderland-Zuid.

Duurzaam nieuw kantoor
Eind november 2017 is GGD Gelderland-Zuid samen met HEVO gestart met het uitwerken van de definitiefase voor de geplande nieuwbouw van het kantoor in Nijmegen. De keuze van GGD Gelderland-Zuid om over te gaan tot het nieuw bouwen van haar hoofdvestiging is voortgevloeid uit een onderzoek waarin meerdere alternatieven naast elkaar zijn gezet in een locatiestudie.

HEVO is na een tender geselecteerd om GGD Gelderland-Zuid te helpen bij het actualiseren van het Programma van Eisen (PvE), een scenariostudie, het in beeld brengen van de financiële haalbaarheid en het vervaardigen van een eerste ontwerpstudie in aanloop naar het aanvragen van een bestemmingsplanwijziging op de beoogde locatie. Na afronding van het PvE heeft HEVO de architectenselectie (Europese aanbesteding) en de selectie van de overige adviseurs begeleid, samen met de inkooporganisatie van GGD.

GGD Gelderland-Zuid wil vooral een gezond en transparant gebouw; een gebouw dat de organisatie optimaal faciliteert voor nu en in de toekomst. De principes van het door HEVO ontwikkelde Office2Flow zijn in het ontwerp toegepast. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben inmiddels bewezen wat de effecten zijn van bepaalde ingrepen in een gebouw op gezondheid, productiviteit, vitaliteit en welzijn. Veel van deze wensen en eisen heeft HEVO in het PvE van GGD Gelderland-Zuid kunnen doorvoeren.

HEVO werkt samen met de medewerkers van GGD en installatieadviseur Valstar Simonis, constructeur Lievens en bouwfysicus DGMR aan het ontwerp van een transparant gebouw in een beschermde omgeving. Het ontwerp voor de nieuwbouw van GGD Gelderland-Zuid is van De Twee Snoeken. 

Uitgangspunten
Het nieuwe kantoor kent drie verschillende gebieden: publiek, semi-publiek en privaat. Er is met name veel aandacht voor de veiligheid van de bezoekers en werknemers. Voor de nieuwbouw zijn de kenmerkende thema's gezondheid (principe WELL), duurzaamheid, energieneutraal, circulair en groen.

De indicatieve planning is om medio 2023 de nieuwbouw op te leveren.

Wie is GGD Gelderland-Zuid
De afkorting GGD staat voor Gemeentelijke Gezondheidsdienst. De opdracht van iedere GGD is: het bewaken, bevorderen en beschermen van de gezondheid van inwoners uit de regio. De missie van GGD Gelderland-Zuid luidt als volgt:

‘Wij maken ons sterk voor een gezonde regio Gelderland-Zuid. Inwoners helpen wij om gezonde keuzes te maken en om klachten/ziektes te voorkomen. Zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving. Onze speciale aandacht gaat hierbij uit naar kwetsbare groepen.’

In de media
De Gelderlander: GGD Nijmegen verruilt verouderd pand voor nieuwbouw  

Zie ook: https://www.hevo.nl/projecten/ggd-gelderland-zuid-nijmegen

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan