HEVO artist-impression De Troubadour
Copyright: HEVO
HEVO artist-impression De Troubadour
Copyright: HEVO

Nieuwbouw basisschool en gymzaal

23 september 2019
Omdat het bestaande gebouw niet meer voldeed aan de eisen die het moderne onderwijs aan een schoolgebouw stelt, is gekozen voor vervangende nieuwbouw.

De vervangende nieuwbouw van de basisschool en de gymzaal is door ons middels Risicodragend Projectmanagement (garantie op budget, tijd en kwaliteit) uitgevoerd in opdracht van Stichting voor Katholiek en Protestants-Christelijk Onderwijs (SKPO).

Wij ondersteunden de opdrachtgever in de initiatieffase bij het opstellen van het Programma van Eisen en de architectenselectie. Het nieuwe gebouw voldoet aan klasse B van het Frisse Scholen-programma.

In de oude situatie was de school gevestigd in twee gebouwen, met in het midden een derde gebouw waarin de gymzaal zich bevond. De gymzaal is gesloopt waarna er op deze plek, tussen de twee bestaande gebouwen in, een nieuwe school met gymzaal is gerealiseerd. Tijdens de bouw zijn de bestaande gebouwen in gebruik gebleven. De integratie in één gebouw in combinatie met een gymzaal komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede. De school heeft ervoor gekozen om een gebouw te realiseren dat past in het opnieuw aangelegde Genderpark.

Het nieuwe schoolgebouw bevat twee bouwlagen. Op de begane grond zijn een hal, een speelzaal, de nieuwe gymzaal en vier kleutergroepen gesitueerd. Op de 1e verdieping zijn acht lokalen met tussenruimten, kantoren en een koffiekamer opgenomen. De nieuwe gymzaal kan, evenals de oude gymzaal, buiten schooltijden gebruikt worden door sportverenigingen en omwonenden.

De school is onderdeel van het SPILcentrum ‘Genderpark’. SPIL staat voor Spelen, Integreren en Leren. In een SPILcentrum wordt wijkgericht gewerkt en wordt intensief samengewerkt met partners die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar om zo een optimale bijdrage te leveren aan deze ontwikkeling. Met name de mogelijkheid om samen te werken, een van de kernwaarden van de school, werd belemmerd door de bestaande bouw. Door middel van een duidelijke structuur in het gebouw, de leerpleinen en zichtbaarheid wordt met de nieuwbouw weer recht gedaan aan de kernwaarde om samen te werken. De school is in mei 2019 in gebruik genomen.

Natuurinclusief bouwen
Bij de nieuwbouw zijn neststenen aangebracht voor de huismus, gierzwaluw en vleermuizen.
Er zijn tien neststenen aangebracht waar de huismus en gierzwaluw gebruik van kunnen maken. Daarnaast zijn er zowel op de zuidoostgevel als op de zuidwestgevel vier geschakelde vleermuiskasten aangebracht: dus vier nestkasten met invliegopening die achter het spouwblad zijn uitgebreid met een extra vleermuiskast. De werkzaamheden zijn in 2018 uitgevoerd in het kader van het project van Vogelbescherming Nederland en de Zoogdiervereniging om het natuurinclusief bouwen te stimuleren in de vijf grote steden van Noord-Brabant.

Lees verder: https://www.hevo.nl/projecten/de-troubadour-eindhoven

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan