Copyright: HEVO
Copyright: HEVO
Copyright: HEVO
Copyright: HEVO
Copyright: HEVO
Copyright: HEVO
Copyright: HEVO
Copyright: HEVO

Christelijk Lyceum Zeist

30 september
Het Christelijk Lyceum Zeist (CLZ) wordt gefaseerd grondig gerenoveerd en er vindt vernieuwbouw plaats om een goed binnenklimaat te realiseren en aan de behoeften van het gegroeide leerlingenaantal te voldoen. Het masterplan wordt in drie fasen uitgevoerd. In fasen 1 en 2 worden de niet-monumentale delen van het gebouw aangepakt. In fase 3 wordt het oorspronkelijke monumentale hoofdgebouw uit 1922 aangepakt. 

HEVO heeft het Programma van Eisen opgesteld, alsmede de selectie van ontwerpteam- en bouwpartners georganiseerd. Daarnaast verzorgde HEVO ook het bouwmanagement, het kostenmanagement en de directievoering.


Belangrijkste knelpunten waren: onvoldoende onderwijs­ruimte, te weinig samenhang tussen de verschillende bouwdelen, krappe gangen in delen van het gebouw en te weinig ruimte waar leerlingen zelfstandig kunnen werken.

Knelpunten oplossen

Het hoofdgebouw uit 1920 met de status gemeentelijk monument, heeft in het verleden (in 1984 en 1999) al enkele uitbreidingen gehad. De huidige vernieuwbouw biedt de kans om de school te moderniseren en de knelpunten aan te pakken. Belangrijke aandachtspunten voor de school zijn het tekort aan onderwijsruimte, de hoogte­verschillen en de ingewikkelde logistiek binnen het gebouw. De uitbreidingen aan de achtergevel hebben weinig onderlinge samenhang en ruimtelijke kwaliteit en zijn vervlochten met de oudbouw. Hierdoor is de oriëntatie binnen het gebouw lastig.

Traditie en vernieuwing 

Er wordt veel aandacht besteed aan het herstellen van het monumentale karakter van het oude gedeelte van de school. Het Christelijk Lyceum Zeist wil traditie en vernieuwing combineren om een aantrekkelijke leeromgeving te creëren voor de leerlingen, terwijl het karakter van het gebouw behouden blijft of juist versterkt wordt.

Na oplevering vormen de gebouwdelen uit 1984 en 1999 een aantrekkelijk contrast met het oude monumentale gedeelte. Op verschillende verdiepingen worden nieuwe verbindingen gemaakt tussen de uitbreiding en de oudbouw. Hierdoor ontstaat een samenhangend geheel waarin leerlingen gemakkelijk hun weg kunnen vinden. Het nieuw te realiseren centrale ‘hart’ en de hoofdingang tussen de gebouwen zorgen dat het gebouw goed past in de omgeving.

Bij de vernieuwbouw is daarnaast de focus op het verbeteren van de ventilatie, akoestiek en verlichting. De gebouwdelen uit 1984 en 1999 worden grotendeels gestript, aan elkaar verbonden en daarna ingericht naar de eisen van deze tijd. De aanpassingen aan het monumentale deel in de laatste fase richten zich op het verduurzamen en aanbrengen van ventilatie. Hierdoor krijgt de hele school energielabel A.

Door een zorgvuldige materiaalkeuze is een heldere visuele hiërarchie gecreëerd. De historische achtergevel is gerestaureerd en krijgt zijn oorspronkelijke roodbruine baksteen terug. De nieuwbouwdelen worden afgewerkt met wit keimwerk, wat een duidelijk onderscheid maakt tussen oud en nieuw. Deze contrasterende materialen benadrukken de verschillende bouwfasen en versterken het karakter van het gebouw. 

Als de vernieuwbouw gereed is, is er voor de leerlingen een plek gemaakt om in een hoogwaardige omgeving te leren, terwijl de sfeer en de kracht van het gebouw versterkt zijn.

www.hevo.nl | 073 - 6 409 409 | info@hevo.nl
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan