HEVO | restaurant MM25
Copyright: Gerard van Beek fotografie
HEVO | overleg- en werkplekken MM25
Copyright: Gerard van Beek fotografie
HEVO | restaurant MM25
Copyright: Gerard van Beek fotografie
HEVO | overleg- en werkplekken MM25
Copyright: Gerard van Beek fotografie

Verouderd kantoorgebouw wordt ‘smart building’

6 februari 2019
Sinds begin 2018 is het grondig gerevitaliseerde kantoorgebouw MM25 (Marten Meesweg 25) in Rotterdam het nieuwe hoofdkantoor van de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis. Projectontwikkelaar OVG Real Estate verhuurt 8.400 m² kantoorruimte aan de ondernemingen in het gebouw gelegen op een zichtlocatie aan de A20 in Rotterdam. De ingebruikname van het gebouw is het sluitstuk van een grootschalige herhuisvesting binnen de regio Rotterdam.

Herhuisvesting: 13 locaties samengevoegd in 1 kantoor
De wens bestond om de diverse locaties van het in 2016 ontstane techniek- en ICT-bedrijf Croonwolter&dros (na een fusie van Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros) en de infrabedrijven Mobilis en Servicis te herhuisvesten in één gebouw. Deze wens kwam niet alleen voort uit efficiëntie en kostenbesparing, maar ook vanwege een verbeterde geografische ligging (zichtlocatie en bereikbaarheid per OV) en het bevorderen van de synergie en samenwerking tussen de bedrijven, de principes van Office2flow sloten hier naadloos op aan. Uiteindelijk zijn 13 verschillende locaties samengevoegd in het kantoorgebouw. Hierbij is een traditioneel kantoor getransformeerd tot een uiterst duurzaam en slim kantoor.

Van huisvestingsplan tot ingebruikname
HEVO is bij alle fasen in het totale project betrokken geweest. Zo hebben wij het huisvestingsplan voor de huisvesting van de verschillende ondernemingen samengesteld en het locatiekeuzeonderzoek voor de nieuwe locaties uitgevoerd. Na de keuze voor de locatie hebben wij het Programma van Eisen opgesteld en het integraal projectmanagement tot en met de oplevering. Tevens zijn we verantwoordelijk voor de coördinatie van de inhuizing van het nieuwe meubilair en verhuizing van de 13 locaties naar MM25.
J.P. van Eesteren B.V. was de aannemer.

‘Smart Building’ duurzaam en hightech
In het vernieuwde MM25 is een moderne, comfortabele en inspirerende werkomgeving gecreëerd. De werkomgeving heeft een open en transparant karakter en een flexibele inrichting, waardoor het gebouw mee kan ‘ademen’ met de wensen van de organisaties. De inrichting is gericht op ‘ontmoeting’ en kennisoverdracht en heeft, ondanks de loft ‘look & feel’, een warme uitstraling waarbij veel groen in het ontwerp is toegepast.

Het kantoorgebouw is tech-ready, wat betekent dat er door middel van lokalisatiesensoren en intelligente data-infrastructuur informatie zal worden verzameld van en voor de gebruikers van het gebouw. Hiermee is real-time bezetting zichtbaar, waardoor onder andere het effectief gebruiken van de werkplekken, ‘predictive maintenance’ en schoonmaak op basis van bezetting mogelijk wordt. Via een app kan de gebruiker de verlichting aansturen, de temperatuur beheersen en de audiovisuele middelen bedienen. Het gebruik van ledverlichting, een nieuwe energiezuinige klimaatinstallatie, CO2-sensoren om de hoeveelheid verse lucht automatisch te regelen en warmtewerend glas zorgen voor een grote reductie van het energieverbruik. Door de grootschalige renovatie is het energielabel A voor het gebouw behaald, waarmee het gereed is voor de toekomst!

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan