HEVO De Kraats Bennekom
Copyright: HEVO
HEVO De Kraats Bennekom
Copyright: HEVO

Nieuwbouw en renovatie met BENG-ambitie

23 september 2019
Na een haalbaarheidsonderzoek voor de School met de Bijbel ‘De Kraats’ te Bennekom (gemeente Ede) is geadviseerd om over te gaan tot vernieuwbouw van het bestaande schoolgebouw; een combinatie van deels nieuwbouw en deels renoveren.

Het bestaande schoolgebouw bestaat uit verschillende bouwdelen; de ‘oudbouw’-delen dateren uit 1913 en 1973 en het ‘nieuwbouw’-deel uit 2007. Totaal brutovloeroppervlak is 1.840 m². De vernieuwbouw geldt voor de bouwdelen uit 1913 en 1973 met een upgrading van de nieuwbouw uit 2007 waarbij de kwaliteit van het gehele schoolgebouw gelijk wordt geschakeld voor een totale levensduurverlenging (circa 30-40 jaar). Het gebouw wordt aangepast aan de huidige moderne eisen en zal daarmee voldoen aan het nieuwbouw Bouwbesluit 2015 met ambitie BENG. Naast de algehele renovatie zal er een nieuw tussenlid gemaakt worden van circa 100 m² tussen de oude delen en het nieuwbouwdeel, ter verbetering van de toegang en veiligheid van het gebouw, dat hoofdzakelijk zal gaan dienen als koppeling tussen de verschillende bouwdelen. Dit tussenlid bestaat uit een glazen vliesgevel waardoor er na verbouwing ook veel meer licht door de verschillende bouwdelen zal komen. Naast de bouwkundige aanpassingen komen er volledig nieuwe installaties om aan de BENG-ambitie te voldoen.

Na het haalbaarheidsonderzoek hebben we het bouwmanagement verzorgd, waarbij we door middel van een selectie en aanbesteding een volledig ontwerpteam hebben samengesteld (architect Leenders Architecten, E- en W-adviseur Klictet, constructeur Van de Laar, bouwfysisch adviseur Zri etc.). Het volledige ontwerp is in BIM door de verschillende disciplines uitgewerkt en op elkaar afgestemd.
Inmiddels is het Technisch Ontwerp afgerond en de volgende stap is de (meervoudig onderhandse) aanbesteding. De school heeft ervoor gekozen om de bouwmanagement-overeenkomst om te zetten in een risicodragende overeenkomst om de laatste fase van het resterende ontwerp (Uitvoeringsgereed Ontwerp) tot en met uitvoering en oplevering in RPM-vorm (Risicodragend Projectmanagement) met ons af te ronden. Gezien de stijgende bouwkosten heeft de school gekozen voor zekerheid op prijs, planning én kwaliteit inclusief invloed op het proces. Dat garanderen wij bij Risicodragend Projectmanagement, kortgezegd RPM.

De indicatieve planning is om eind mei 2019 te starten met de verbouwing die gefaseerd zal worden uitgevoerd (school blijft open), met als doel om het geheel op te leveren in mei 2020.

Lees verder: https://www.hevo.nl/projecten/de-kraats-bennekom

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan