Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Nieuwbouw woonzorgcentrum via sale and lease back

9 juni 2021
Noorderbreedte realiseert in de wijk Zuidlanden aan Hoyteslân te Leeuwarden nieuwbouwproject 'De Zuidlanden' voor het huisvesten van 96 cliënten met een zware zorgindicatie. HEVO heeft de haalbaarheid van het project onderzocht. Om te kunnen voorzien in de financiering van deze nieuwbouw heeft opdrachtgever, ondersteund door HEVO, door middel van een sale and lease back-constructie een overeenkomst gesloten met Apollo Healthcare Property Fund in de rol van belegger. HEVO verzorgt het Risicodragend Projectmanagement.

Planontwikkeling
Het modern woonzorgcentrum voor 96 ouderen met een complexe zorgvraag is 'gewoon' onderdeel van de woonwijk Goutum Súd in Leeuwarden. De architectuur en verschijningsvorm van het gebouw benadrukken dat wonen centraal staat. Elk huis biedt plaats aan 16 bewoners, die lijden aan een vorm van dementie.

In een hechte samenwerking hebben Noorderbreedte, Apollo Healthcare Property Fund en HEVO het woonzorgcomplex De Zuidlanden ontwikkeld. De nieuwe bewoners krijgen een eigen woon-/slaapstudio met eigen badkamer en gedeelde woon- en leeffaciliteiten. Bij de inrichting is rekening gehouden met maximale bewegingsvrijheid en veiligheid. Het concept sluit aan bij de ambitie om van iedere dag een waardevolle dag te maken in welzijn, welbevinden en de gezondheid van bewoners. De buitenzijde is volledig geïntegreerd in de woonwijk en ziet eruit als reguliere woningbouw. In juli 2019 zijn omwonenden geïnformeerd over de nieuwbouwplannen. De omgevingsvergunning is in december 2019 ingediend. De bouw is gestart in de zomer van 2020 en de oplevering van de twee gebouwen (totaal 6.600 m²) inclusief binnentuin wordt verwacht in het 3e kwartaal van 2021.

HEVO is als ontwikkelaar betrokken. Om te kunnen voorzien in de financiering van de nieuwbouw ‘Zuidlanden’ heeft Noorderbreedte, ondersteund door HEVO, door middel van een sale and lease back-constructie een overeenkomst gesloten met Apollo Healthcare Property Fund in de rol van belegger. Noorderbreedte zal na oplevering van de nieuwbouw huurder worden van het nieuwe gebouw en zich toeleggen op het leveren van zorg aan bewoners. HEVO heeft tevens geadviseerd in de contractvorming tussen partijen inzake de koop-, huur- en financieringsovereenkomst en voeren het project uit middels Risicodragend Projectmanagement.

Noorderbreedte
Noorderbreedte biedt persoonsgerichte, liefdevolle zorg aan ouderen, revalidanten en specifieke doelgroepen zoals Korsakov-, gerontopsychiatrie- en Huntington-cliënten. De cliënten hebben complexe, intensieve zorg nodig en de zorginstelling stelt zich ten doel om senioren een hoogwaardige kwalitatieve vorm van wonen te bieden met behoud van privacy, vrijheid en zelfstandigheid. Noorderbreedte is de specialist op dit gebied in Fryslân en met ruim 2.000 medewerkers een van de grotere zorgaanbieders in de regio. Noorderbreedte heeft 15 woonzorgcentra en een centrum voor geriatrische revalidatie.

Apollo
Apollo Healthcare Property Fund is eind juni 2016 gelanceerd. Het fonds investeert in hoogwaardige, duurzame en betaalbare zorghuisvesting en faciliteiten die ten goede komen aan het welzijn van de bewoner en gebruiker. Het fonds richt zich op een drietal segmenten van de Nederlandse zorgmarkt: beschermd wonen, verpleegcomplexen en genees- en behandelcentra.

Meer informatie
Nieuwbouw woonzorglocatie 'Zuidlanden' in Goutum Súd gestart

De eerste paal is geslagen op 14 juli 2020.

Lees verder

"Het bouwen van een woonzorggebouw is een aparte categorie en alle partijen moeten genoeg kennis en expertise hebben om dat tot een succesvol einde te brengen.
- MICHEL VAN OOSTVOORN, DIRECTEUR APOLLO

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan