Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
HEVO | artist-impression vmbo Het Element Amersfoort
Copyright: HEVO
HEVO | artist-impression vmbo Het Element Amersfoort
Copyright: HEVO

Nieuwbouw vmbo-school

16 november 2020
Het Element krijgt middels het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van de gemeente Amersfoort de kans om een nieuwe school te realiseren. Momenteel is de school gehuisvest op twee locaties in Amersfoort: Kaliumweg 2 en Hooglandseweg-Noord 55. De twee locaties worden samengevoegd op één locatie, Kaliumweg 2. Het Element is een school met twee leerwegen (basisberoepsgerichte en kaderberoepsgerichte leerweg) en heeft circa 900 leerlingen. Daarnaast krijgt het Taalcentrum een plek in de nieuwe huisvesting.
 
Stichting Meridiaan College en Meerwegen Scholengroep hebben de handen ineen geslagen om samen de nieuwbouw te verwezenlijken. Zij hebben HEVO opdracht gegeven voor het opstellen van het Programma van Eisen en de Europese architectenselectie. Na afronding van deze opgave heeft HEVO ook de opdracht gekregen voor het begeleiden van het volledige project van 11.000 m² bvo voor de VO-fase middels een bouwmanagement-opgave en bij start DO-fase middels Risicodragend Projectmanagement. De VO-fase is reeds succesvol afgerond en er is een start gemaakt met de DO-fase. Ten slotte begeleidt HEVO ook de sloop van de bestaande school.

Het Element biedt vmbo-onderwijs op verschillende niveaus en door middel van diverse clubhuizen: Techniek (PIE, BWI en M&T), Economie (E&O, HBR en D&P), Zorg en Welzijn, Brugklas. Het Taalcentrum verzorgt het eerste opvangonderwijs voor anderstalige kinderen tussen de 12 en 17 jaar.
Samen met de projectgroep is dit zorgvuldig uitgewerkt tot een Programma van Eisen waarin de eisen en wensen van de gebruikers zijn vertaald. 

Op basis van het Programma van Eisen heeft een Europese architectenselectie plaatsgevonden. De projectgroep heeft daarin een beoordelende functie gekregen, aangevuld met leden van de stuurgroep en drie leerlingen van de leerlingenraad. Op advies van de beoordelingscommissie is De Zwarte Hond geselecteerd als architect voor dit project.

Na de architectenselectie en de adviseursselectie is er voortvarend aan de slag gegaan met de VO-fase, waarin het SO van de architectenselectie zorgvuldig is uitgewerkt met het ontwerpteam en de projectgroep. Daarnaast zijn er ook werkgroepen aan de slag gegaan, die gezamenlijk de volledige inrichting voor de clubhuizen uitwerken. Een flinke opgave voor de gebruikers, waarbij ook gekeken moet worden naar de huidige inventaris; wat wordt meegenomen naar de tijdelijke huisvesting en de nieuwe huisvesting en wat niet.

In september 2020 zullen de leerlingen van de Kaliumweg gaan verhuizen naar de andere vestiging en naar een tijdelijke huisvesting. Het pand aan de Kaliumweg 2 zal dichtgaan en worden gesloopt. Op deze locatie komt een compleet nieuwe school waar alle huidige vestigingen van de school onderdak krijgen, inclusief het Taalcentrum. Het ontwerp zal in 2020 uitgewerkt worden tot een bestek, waarna de Europese aanbesteding begin 2021 zal plaatsvinden. De nieuwe huisvesting zal rond februari 2023 opgeleverd worden.

Zie ook: https://www.hevo.nl/projecten/vmbo-het-element-amersfoort
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan