Transformatie en verduurzamen zorgvastgoed

17 juni 2019
De bestaande kantoorvleugel op locatie Bovenwegen zou gerenoveerd worden, evenals het algemene restaurant en de facilitaire voorzieningen. Tijdens de sloopwerkzaamheden heeft de opdrachtgever -voortschrijdend inzicht- een wijziging doorgevoerd: de kantorenvleugel moest omgebouwd worden tot verpleegafdelingen met studio’s.

Dit betekende dat tijdens de uitvoeringsfase het ontwerp in allerijl aangepast moest worden: twee verdiepingen kantoren transformeren naar verpleegafdelingen met studio’s van circa 20 m² voorzien van eigen sanitair en per verdieping de nodige ruimten voor ontmoeting. Deze nieuwe verpleegafdelingen gaan samen met de bestaande verpleegafdelingen in het overige deel van het gebouw per bouwlaag als één geheel functioneren.

In het bestaande gebouw was ook een kinderdagverblijf ‘de Rups’, gelegen op de 2e verdieping. De opdracht was: het kdv verplaatsen naar de begane grond, de begane grond verder indelen met facilitaire voorzieningen en het bestaande restaurant een facelift geven. Het kdv, de bestaande verpleegafdelingen en het restaurant moesten tijdens de werkzaamheden in bedrijf blijven. Bij de ontwerpopdracht was het dus zaak rekening te houden met een gefaseerde uitvoeringsvolgorde en werden afspraken gemaakt over gefaseerd opleveren en in gebruik nemen. Bovendien was het een uitdrukkelijke wens van onze opdrachtgever om het gebouw te verduurzamen.

Wij hebben het ontwerptraject begeleid. De aannemer, die reeds begonnen was met de sloop vanwege de geplande renovatie, was ook betrokken als bouwteampartner. Via een versneld traject, waarbij de opdrachtgever, de architect en de aannemer met zijn installateur zeer nauw betrokken waren, zijn voorstellen uitgewerkt en direct besluiten genomen en was het mogelijk om in juni 2018 verder te gaan. De sloop was op dat moment zo goed als afgerond, en er kon direct gestart worden met de bouw.
Het informeren en overleg met gemeente en de opdrachtgever, zowel tijdens de voorbereiding als bij de uitvoering, was hierbij van doorslaggevend belang. Wij hebben de procesbegeleiding en communicatie namens Warande verzorgd.

Tijdens de uitvoeringsfase hebben we de vragen vanuit de uitvoering opgevangen namens Warande, waarbij de besluitvorming bij Warande lag.

De transformatie is uiteindelijk een dynamisch proces geweest. Het vertrouwen en een open en goede communicatie waren onontbeerlijk om deze transformatie in de korte beschikbare tijd in goede banen te leiden. Zeker om de extra complicerende factoren, zoals de tijdsdruk en het in gebruik blijven van de locatie door mensen die zorg nodig hebben, mogelijk te maken. Wij zijn sterk in begeleidingsprocessen waarin de wensen van onze opdrachtgever centraal staan.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan