Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
HEVO - Vogelvlucht HMSM
Copyright: HEVO
HEVO - Artist-impression HMSM
Copyright: HEVO
HEVO - Vogelvlucht HMSM
Copyright: HEVO
HEVO - Artist-impression HMSM
Copyright: HEVO

Nieuwbouw studentenhuisvesting campus

25 januari 2019
De nieuwbouw wordt gerealiseerd in een erfpachtconstructie, waarvoor een concessieovereenkomst is aangegaan voor een periode van 25 jaar exploitatie.

Nieuwbouw
De nieuwbouw van de studentenhuisvesting draagt eraan bij dat de Hotelschool, die onderdeel is van Zuyd Hogeschool, een leidende rol kan blijven spelen in het opleiden van professionals voor de nationale en internationale hotel- en hospitality-industrie. De studentenkamers zijn specifiek voor de eerstejaarsstudenten van HMSM, die verplicht op de campus wonen en onderdeel uitmaken van de HMSM community. De woonsituatie is sterk verweven met het onderwijs, het verenigingsleven en de werksituatie in het Theaching Hotel, waarbij de studenten ook beoordeeld worden op hun sociale vaardigheden. Door de nieuwbouw krijgen de toekomstige eerstejaarsstudenten de beschikking over eigentijdse woonfaciliteiten. Dit voldoet aan de hoge standaarden van HMSM en komt de kwaliteit van de opleiding ten goede. Door de groei van het aantal studentenkamers op de campus kan ook de onderwijsorganisatie weer groeien, aangezien het wonen op campus van de eerstejaarsstudenten een essentieel onderdeel is van het onderwijsprogramma. Een sterke en internationaal goed aangeschreven hotel- en hospitality-opleiding past bovendien bij de gastvrijheid en allure van Maastricht en Limburg.
Het streven is om de voorbereidingen van de bouw in het najaar van 2018 te starten en alle woonunits gereed te hebben in 2021.

Bestemmingsplanprocedure
Om het project mogelijk te maken moest een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. Dit lag gevoelig gezien de grote landschappelijke kwaliteit van het park, waar de campus onderdeel van uitmaakt, gelegen in de landgoederenzone, waarbij het riviertje de Kanjel over de campus stroomt. Hiervoor is in een intensief co-creatie proces met onder andere de gemeente en de landschapsarchitect een gedragen kader en beeldkwaliteitsplan ontwikkeld dat als basis heeft gediend voor de bestemmingsplanprocedure. Wij coördineerden de activiteiten voor het opstellen van de contracten, fiscale, ruimtelijke, juridische en organisatorische aspecten en de businesscase. Daarnaast waren wij projectleider, initiator van de benodigde activiteiten om het plan haalbaar te maken en deels uitvoerder.

Complexe vraagstelling
De overeenkomst betreft de onderdelen Design, Demolish, Build, Finance, Maintain & Operate. De huisvesting betreft een uitgebreid service concept, inclusief inrichting en specifieke dienstverlening, wat sterk lijkt op een hotelsituatie. Er wordt een unieke community gevormd, waarbij de eerstejaarsstudenten een kamer hebben en een gezamenlijke woonkamer-keuken per groep van 15 studenten. Tevens is er bij de receptie van de studentenhuisvesting een multifunctionele verblijfsruimte en een multifunctionele sportruimte ten behoeve van het gehele complex van studentenkamers. De facilitaire taken voor het beheer en de exploitatie van de studentenkamers wordt hierbij overgedragen van Zuyd Hogeschool op de opdrachtnemer, MA Hotelschool Develop CV. Het ontwerp is van Frencken Scholl Architecten.

De 390 nieuwe moderne woonunits komen in de plaats van de huidige 260 woonunits, die verouderd zijn.

Zie hier een filmpje over de nieuwe studentenwoningen: https://youtu.be/h00o01XfVJQ.

In ons relatiemagazine 360°, editie najaar 2018, is in de rubriek 'Uitdaging' een artikel opgenomen over de Hotel Management School Maastricht: nieuwe studentenhuisvesting interessant maken voor een belegger/financier.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HEVO

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan