Het paviljoen is opgebouwd uit een dubbele rij van open āblokkenā die samen een groot atrium omsluiten. Dat atrium is drie lagen hoog en ā dat is toch bijzonder ā de houten draagstructuur rondom is doorgezet in de dakconstructie zelf. Je wordt als bezoeker zo omringt door een coherente houten bouwstructuur. Voor, achter, links, rechts en boven; overal is het houten grid.
Binnen deze heldere structuur heeft DP6 architectuurstudio wel inkepingen en uitsparingen gemaakt. Zo wijkt de structuur plaatselijk iets naar achter en opent deze zich om de entree te vormen. Op de verdiepingen is de gevel af en toe teruggelegd om zo terrassen te vormen. Van der Aa vertelt ook dat juist dat terugleggen van de gevel ook zorgt voor momenten van extra transparantie in de structuur.
Het atrium is voorzien van houten sheddaken. De dichte dakvlakken op de zuiden zijn daarbij voorzien van PV-panelen, terwijl de openingen noorderlicht binnenbrengen. Gewoon heel logisch.
Het architectenbureau is er trots op dat er zoān heldere en pure draagconstructie gemaakt is. āWe hebben echt een onderscheid gemaakt tussen de draagconstructie en de invulling ervanā, geeft architect Dick de Gunst van DP6 architectuurstudio aan. āJa, daardoor ziet het er anders uit. Het paviljoen is modulair opgebouwd en dat is te zien. En ja, het gaat ook verweren in de tijd, want het hout is onbehandeld gelaten ā het is wat het is.ā
āEen voordeel van hout is trouwens dat je er alles van kunt makenā, voegt De Gunst eraan toe. āNiet alleen de draagconstructie, maar ook de kozijnen, deuren, trappen, vloeren, plafonds, enzovoorts.ā Voor al die onderdelen is dan vaak wel ander hout gebruikt. Voor de kolommen en balken is dat bijvoorbeeld Douglas, voor de kozijnen Lariks en voor de trappen Essen.