Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

KRO-NCRV

11 januari 2016
Zecc heeft het ontwerp gemaakt voor de huisvesting van de omroep KRO-NCRV. De twee grote omroepen KRO & NCRV zijn gefuseerd in 2014. De vraag aan Zecc was om na de technische fusie een werkomgeving te ontwerpen die een weerspiegeling zou zijn van deze nieuwe samenwerking: “Een inspirerende plek die past bij het creatieve proces van programma`s maken en waarin ontmoetingen worden gestimuleerd”. Het plan is gerealiseerd op de tweede & derde verdieping van het AKN gebouw te Hilversum.

Het concept is een centraal mediaplein met daaromheen alle verschillende afdelingen & montageruimtes. Bij binnenkomst op het plein wordt meteen duidelijk dat het een mediabedrijf betreft en wordt de bezoeker geprikkeld om het gebouw te ontdekken. Een belangrijk onderdeel is de koppeling over twee lagen met een spectaculaire trap. De trap legt niet alleen een fysieke verbinding tussen het mediaplein en de montageruimten, maar verdeelt het plein in zones met een verschillend gebruik. Naast de logistieke legitimatie van de trap staat hij symbool voor vernieuwing, verbinding en verbeeldingskracht. Het kenmerkt de dynamiek van een mediabedrijf en bij het belopen van de trap kijk je steeds vanuit een ander perspectief. Een weerspiegeling van een hoogwaardige en kritische omroep.

Op het centrale plein is er een grote diversiteit aan overlegplekken met verschillende sferen. Hier ontmoeten medewerkers van verschillende afdelingen en bezoekers elkaar.

Een andere belangrijke ingreep in het casco zijn de doorbraken naar de verschillende vleugels van het gebouw. Zo zijn alle afdelingen zichtbaar als je door het gebouw loopt. Transparantie en het creëren van een prettige werkomgeving staan hier centraal. De afdelingen zijn door middel van kleur en materiaalgebruik duidelijk van elkaar te onderscheiden. Qua indeling is gezocht naar een zoveel mogelijk generieke opzet, zodat de werkomgeving flexibiliteit biedt naar de toekomst. Deze opzet is duurzaam en kostenefficiënt.

Door de montageruimtes en viewingruimtes zo zichtbaar mogelijk te maken is het productieproces inzichtelijk gemaakt. Op deze manier is het duidelijk dat het om een mediabedrijf gaat, waarbij de samenwerking en inspiratie tussen de verschillende disciplines centraal staat. KRO-NCRV is een mediabedrijf waarbij de medewerkers gezamenlijk werken aan bijzondere programma`s vanuit hun nieuwe inspirerende omgeving.

foto's: Stijn Poelstra
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Zecc Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan