Het gebouw, met de kenmerkende rode neonletters op het dak, richt zich volledig op de automobilist die over de Utrechtseweg de binnenstad uit rijdt. Toen het gebouw twintig jaar geleden in handen kwam van ontwikkelaar en belegger
Schipper Bosch, werd het pompstation ontmanteld en ging de showroom dienen als restaurant. Het gebouw werd zo meer een ontmoetingsplek, maar met het verdwijnen van de auto-gerelateerde functies ging veel van de oorspronkelijke levendigheid op het voorplein verloren.
De herbestemming tot woongebouw is aangegrepen om meer verblijfskwaliteit op het voorplein te creëeren. Een groot planten- en bomenvak vormt nu een buffer voor de drukte van de Utrechtseweg. Dit komt het terras van de horeca-functie ten goede en het maakt het voorplein ook geschikt om aan te wonen. Zo heeft De Kort Van Schaik in een deel van de voormalige showroom zeven shortstay-appartementen ontworpen, die de voorruimte als gemeenschappelijke ruimte gebruiken. De grote schuifdeuren waardoor voorheen auto’s in en uit reden, zijn nu te gebruiken om de ruimte naar het voorplein open te zetten, waarmee er een nieuwe levendigheid kan ontstaan.