Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Monar Antwerpen

14 juni 2021
Slim en eigenzinnig design in Antwerpse schoenenwinkel
Schoenenwinkel Monar in het centrum van Antwerpen, België, deed na een geslaagde eerdere verbouwing opnieuw beroep op interieurontwerpbureau c [aksent]. Interieurarchitecte Nancy Cool legt uit dat de winkel toe was aan een nieuwe uitstraling. Om die te bekomen/bereiken werden bijvoorbeeld de vloeren en wanden bekleed met tegels van Mosa.

“De vorige verbouwing was al ruim zeven jaar geleden en het werd tijd voor een nieuwe look and feel”, steekt Nancy Cool van c [aksent] van wal. “De mensen van Monar hadden hun ideeën in een moodboard samengebracht. Ik ben nogal eigenzinnig, dus ik ging met hun insteek aan de slag om er uiteindelijk toch mijn eigen ding mee te doen. En ik ben blij dat ik hen heb kunnen overtuigen van de meerwaarde van deze nieuwe richting.”

‘Warme’ vloer
Uit het moodboard van de Monar-medewerkers kwam naar voren dat hun voorkeur voor de vloer uitging naar parket. “Dat zag ik echter niet zitten”, zegt Nancy Cool. “Een parketvloer in een drukbezochte winkel met verschuifbare banken is om problemen vragen. Maar het feit dat de klant een warme uitstraling met lange stroken wilde, bracht me wel op een idee. Zo ben ik bij de keramische tegels van Mosa terechtgekomen. Deze zijn niet alleen mooi, maar ook zeer slijtvast.”

Huzarenstuk
“Voor het ontwerp van de vloer en wand gebruikten we drie verschillende kleurtinten en drie verschillende formaten tegels. We gebruikten geen standaardmodule, maar hebben de vloer helemaal zelf ingelegd”, zegt Nancy Cool. “De vloeren en wanden zijn ook zo geplaatst. Alle tegels waren genummerd. Ik kan u verzekeren dat de plaatsing ervan een waar huzarenstuk was.”

Keramiek is mooi, maar….
Bij Monar werden dus keramische tegels van Mosa gebruikt. Nancy Cool is nochtans eerder liefhebber van natuursteen. “Ik zal waar mogelijk altijd met natuursteen werken. Dat is echt en uniek. Maar wanneer de specifieke situatie het vraagt, zoals in dit geval de onderhoudsvriendelijkheid, wijk ik ook weleens uit naar keramiek. Maar, dan enkel naar keramische tegels die mooi zijn. Geen imitatie van natuursteen of houtstructuur. Als je voor keramiek kiest, dan ga je voor de specifieke eigenschappen en schoonheid van deze tegels, niet voor een kopie van iets anders dat nooit het echte evenaart.”

Filosofie spreekt meteen aan
Los van de esthetische en kwalitatieve eigenschappen van de tegels koos Nancy Cool om nog een andere reden voor Mosa. “Ik heb ooit het geluk gehad om het productieproces bij Mosa te mogen zien . Ik was meteen gefascineerd door de liefde voor het vak, zowel op de werkvloer als bij de ontwerpers. De ganse filosofie, milieubewuste werkwijze en aandacht voor Cradle to Cradle spreken mij enorm aan. Ook het feit dat de tegels in Nederland worden geproduceerd en het transport dus tot een minimum wordt beperkt, vind ik erg belangrijk.”

Download brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Mosa.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan