Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.

Lush: Pure cosmetics meet pure ceramics

20 december 2021
Het is de geur die je naar binnen lokt. Eenmaal binnen bij Lush zie je het opvallende contrast tussen de natuurlijke materialen en neutrale tonen van de inrichting, en de felle kleuren van het productassortiment.
 Door de jaren heen is Lush Fresh Handmade Cosmetics hard gegroeid en inmiddels wereldwijd bekend. Dit succes komt niet alleen door hun uitzonderlijke producten maar ook door hun visie ten aanzien van milieubewust design. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lush voor keramische tegels van Mosa heeft gekozen voor de ruim veertig winkels over de hele wereld. We delen dezelfde visie om dichter bij de natuur te staan en ons verantwoordelijk te voelen voor de producten die we maken. We spraken met Nick Gumery, inkoper winkelinrichting bij Lush, om meer te weten te komen over hun design- en productfilosofie en te ontdekken waarom het voor hen zo belangrijk is om samen te werken met bedrijven zoals Mosa.
Milieuvriendelijke benaderingLush en Mosa delen dezelfde filosofie. We geloven dat we een belangrijke rol kunnen spelen bij de bescherming van het milieu en tevens goed kunnen zijn voor de mensen die helpen onze producten te maken. We streven ernaar om zo milieuvriendelijk mogelijk te zijn in een door hoge kwaliteit en grote capaciteit gedreven bedrijfsleven. Gumery: “Wat opvalt als je een van onze winkels binnenkomt, zijn de onverpakte producten die zoveel mogelijk zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, net als bij Mosa. Al onze zepen worden onverpakt en zonder zichtbaar merk verkocht, we hebben niets te verbergen. We hebben in de loop der jaren geleerd hoe we grote hoeveelheden producten van hoge kwaliteit kunnen maken zonder daarbij de impact op mens en natuur uit het oog te verliezen. We vinden het heel belangrijk dat onze klanten niet alleen van onze producten houden, maar dat ze ook voelen dat ze een merk kopen dat mens- en milieuvriendelijk is. Bij het kiezen van onze grondstoffen maken we een afweging en proberen we materialen of processen die schadelijk zijn voor het milieu absoluut te vermijden. Dat is niet altijd makkelijk maar als bedrijf willen we er echt voor gaan zodat we nadien kunnen zeggen dat we ons uiterste best hebben gedaan. Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste voor ons.

We geven om de mensen die voor ons werken en zijn van mening dat wij de verantwoordelijkheid hebben om werknemers te beschermen tegen onderbetaling en slechte werkomstandigheden. Het Cradle to Cradle-concept is ook heel belangrijk voor ons en waar mogelijk proberen we gesloten kringloopsystemen te creëren, net als in de natuur. We produceren en recyclen onze zwarte potten in het Verenigd Koninkrijk, en moedigen onze klanten aan ze terug te brengen zodat we ze kunnen wassen en herverwerken tot nieuwe zwarte potten. Daarmee is de kringloop compleet. Onze klanten steunen ons in dit soort kleine initiatieven en helpen ons onze milieudoelstellingen te bereiken. We zijn ervan overtuigd dat we anderen kunnen beïnvloeden door te laten zien wat we allemaal kunnen bereiken binnen het bedrijfsleven.”

Puur vanaf de basisVoor Lush is duurzaamheid het vertrekpunt bij het bepalen van de winkelinrichting. Gumery legt uit hoe Lush milieuvriendelijke materialen en processen probeert te integreren in de winkelinrichting: "Mijn hoofdtaak is te zorgen dat we openstaan voor nieuwe innovaties op het gebied van design en materiaalkeuze, zonder daarbij de impact op het milieu uit het oog te verliezen. Veel elementen uit onze winkelinrichting zijn gemaakt van hergebruikt hout. Denk aan schappen, wandpanelen of andere meubels. We zamelen hergebruikt hout in en slaan het op in onze speciale designopslag. Op die manier kunnen we het eenvoudig versturen naar of op laten halen door meubelmakers, die het dan kunnen verwerken in de meubels voor onze winkels. We hebben ons eigen atelier waar we nieuwe materialen en ontwerpen uitproberen en proefmodellen bouwen om te kijken of ze geschikt zijn voor toekomstige winkelinrichtingen en of ze op grote schaal geproduceerd kunnen worden. In dat opzicht zijn Lush-winkels echt uniek. We gebruiken keramische tegels van Mosa, gemaakt van 100% natuurlijk materiaal. Mosa gelooft net als Lush in de Cradle to Cradle-filosofie, waarbij alle toegepaste producten en processen deel uitmaken van een cyclus die een positieve impact op het milieu beoogt.”

Materialen met dezelfde boodschapVoor de vloeren in de ruim veertig winkels van Lush wereldwijd worden keramische tegels van Mosa uit de Core Collection Terra-serie gebruikt. Er is gekozen voor de grotere tegels (60x60 centimeter) om de vloer de uitstraling te geven van een keramische huid in plaats van een tegelvloer. Gumery bezocht het hoofdkantoor van Mosa in Maastricht om de tegels en productieprocessen beter te leren kennen en om te kijken of Mosa als leverancier bij Lush paste. “We vonden de look-and-feel van de tegels geweldig, maar wat de doorslag heeft gegeven om voor Mosa te kiezen, was het bezoek aan het hoofdkantoor en de fabriek in Nederland. We kregen een rondleiding op het terrein, we bezochten de ontwerpers achter de collectie, we aanschouwden het productieproces en de grondstoffen die tot het eindproduct leiden, en we luisterden naar hun verhaal over duurzaamheid en de ongelooflijk strenge kwaliteitscontrole van iedere tegel. Zo werd het ons gaandeweg duidelijk dat Mosa een toegevoegde waarde is voor zowel de uitstraling van de Lush-winkels als de visie waar ons merk voor staat. We voelden dat Mosa een boodschap uitdroeg en er werd ons met veel passie verteld over hun commitment ten aanzien van het milieu, de werknemers en de klanten. Dat was de reden dat we voor Mosa hebben gekozen. Dat we trouw blijven aan Mosa komt doordat zij onze verwachtingen hebben overtroffen, waardoor we er alle vertrouwen in hebben dat ze hoogwaardige producten kunnen leveren met strakke levertermijnen (just-in-time). Dit is voor ons als snel groeiende internationale onderneming heel geruststellend.

 

Locatie

Download brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mosa.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan