Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Isabellaland

1 mei 2021
Isabellaland:complete metamorfose met tegels

Woningcorporatie Haag Wonen verbeterde in 2013 drie woongebouwen aan het Isabellaland in Den Haag uitvoerig. De flats van twaalf verdiepingen met in totaal 216 woningen kregen een complete metamorfose, van binnen en van buiten. Een enorme opgave waarbij de corporatie inzette op verduurzaming en een goede uitstraling. Doel: zorgen voor prettig wonen voor huidige én toekomstige bewoners. Opzichter Paul van Jaarsveld is trots op het resultaat en het proces.

“Het groot onderhoud aan deze flats uit de jaren zestig bestond onder andere uit het isoleren van gevels, daken en galerijen. Het trappenhuis en de woningen zelf kregen ook een flinke opknapbeurt”, begint Paul. “Voor aanvang van het project hebben we alle bewoners persoonlijk bezocht om vragen te beantwoorden en hun woning op te nemen. De conclusies uit de huisbezoeken zijn door de projectleider en aannemer verder uitgewerkt in een plan van aanpak. Met isolerend glas, nieuwe badkamers, wc’s en keukenblokken maakten we de woningen weer helemaal up-to-date. Daar horen ook tegels bij. De keuze voor Mosa was logisch omdat het gewoon betrouwbare kwaliteit is. Ook niet onbelangrijk: de tegels zijn leverbaar tot 2040.”

Bedenktijd
“De samenwerking met Mosa verliep soepel. De custom made mappen met tegelseries en keuzeformulieren voor de huurders werkten fantastisch. Haag Wonen maakte de eerste selectie, daaruit koos de bewonerscommissie vier kleurseries. Vervolgens kon elke bewoner daar weer een keuze uit maken voor zijn eigen woning. Sommige mensen wisten het meteen, andere hadden een paar dagen bedenktijd nodig. Mosa zorgde voor de brochures en monsterborden voor in het projectbureau. Ook richtten we een modelwoning in. Nadat alle bewoners een keuze hadden gemaakt, zijn de monsterborden vervangen door handzame mappen.”

Nooit meer koude voeten
Teun Scherpenzeel is de voorzitter van de bewonerscommissie. Hij woont al 28 jaar samen met zijn vrouw in de middelste flat. “Ik ben heel content met de veranderingen. Als bewonerscommissie zijn we best kritisch. Bij de selectie van de badkamertegels hebben we gekeken of ze goed schoon te houden zijn en of het degelijke kwaliteit is. We wilden de bewoners ook keuze geven uit een aantal kleuren. Grijs is standaard, maar ze konden ook geel, blauw of beige kiezen. De kleurkeuze voor onze eigen woning heb ik overgelaten aan mijn vrouw”, lacht hij. “De gevels vind ik ook prachtig. De vereniging van eigenaren van de flat aan de overkant kwam al eens informeren hoe we dat toch hadden gedaan. Het is een enorme verbetering voor het aanzicht, maar zeker ook voor de isolatie. Dat merkte ik meteen aan het wooncomfort in ons hoekappartement. Ik had altijd koude voeten. Nu niet meer!”
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Mosa.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan