Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Limes International

3 mei 2021
LIMES: lichte tinten en subtiele nuances
Het nieuwe kantoorpand van LIMES international werd ontworpen door STOL architecten. Het imposante hoofdkwartier van de onderneming bevindt zich op een prominente locatie en heeft een unieke vormgeving, die wordt geaccentueerd door de voor de gevel gebruikte Terra Tones-tegels van Mosa Facades.

LIMES international, een dynamisch adviesbureau dat gespecialiseerd is op het gebied van fiscaliteit en sociale zekerheid, had behoefte aan een groter kantoorpand om de ondernemingsactiviteiten te kunnen uitbreiden. Daarbij ging de voorkeur uit naar een prominente, centraal gelegen locatie. Het gekozen perceel in het Zuid-Hollandse Valkenburg voldoet met zijn ligging naast de A44 op de westoever van de Oude Rijn perfect aan deze behoeften. En niet alleen de ligging, maar ook de geschiedenis sprak de onderneming aan: het stuk grond bevindt zich aan de noordzijde van de Romeinse Limes, de grens van het Romeinse Rijk. Daarmee sluit het aan bij de naam én de internationale focus van de onderneming.

LIMES international wilde een ruim kantoorpand met een open uitstraling, uitnodigende atmosfeer en voldoende ruimte voor eventuele toekomstige veranderingen. Voorwaarde van de gemeente was bovendien dat het gebouw geen duidelijke voor- of achterzijde mocht hebben.

Voor de gevelbekleding zocht STOL architecten een materiaal met zowel een abstracte als robuuste uitstraling. Verder moest het een natuurlijke tint hebben waarmee het gebouw zich van zijn omgeving zou onderscheiden. "De Terra Tones-collectie van Mosa Facades voldeed aan al onze wensen", zegt Corèl. Terra Tones 206V (Mid Grey) werd gekozen vanwege zijn lichte tinten en subtiele nuances en aangebracht in een patroon dat STOL architecten speciaal voor het gebouw ontwierp. Hiervoor werden drie tegelformaten gebruikt: 90 x 90 centimeter, 60 x 90 centimeter en 30 x 90 centimeter. De afmetingen en plaatsing van de ramen werden afgestemd op de tegelformaten, voor een harmonieus geheel en een zo efficiënt mogelijk materiaalgebruik. Een onzichtbare bevestiging staat garant voor een naadloze afwerking die de abstracte vormgeving van het gebouw nog beter tot zijn recht laat komen. Corèl: "De Terra Tones-tegels zien er luxueus en stijlvol uit en hebben een unieke warme kleur. Ze verlenen de gevel een elegante uitstraling en hun structuur en tinten creëren samen met de grote donkere ramen een subtiel speels effect wanneer de zon op het pand schijnt. De gevel geeft het gebouw een absoluut authentieke en unieke look."
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Mosa.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan