Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.

Alto Apartments

13 oktober 2022
Ruimtes ontworpen als blanco canvas
“Onze projecten zijn altijd heel doordacht. De focus ligt op een gevoel van ruimte in plaats van op individuele smaak. Onze werkwijze is beïnvloedt door onze architectuurachtergrond; het geeft ons de technische capaciteit om onze ontwerpen te realiseren, en synergie te creëren tussen exterieur en interieur. In nauwe samenwerking met de architecten ontwierpen we de appartementen van binnenuit, waarbij de externe vorm van het gebouw werd beïnvloed door de functionele en ruimtelijke behoeften. Zo kom je tot coherente ontwerpen die de tand des tijds doorstaan”, aldus Vesna Aksentijevic, Associate Director bij het Londense interieurontwerpbedrijf FLINT. Ze vertelt over de bijdrage van de interieurontwerpers van FLINT aan het ontwerp voor de appartementen en entree van Alto in Wembley Park.

“Vroeger verzorgden architecten het ontwerpproces van A tot Z”, zegt Vesna. “Ze waren verantwoordelijk voor zowel het exterieur als het interieur en ontwierpen zelfs meubels en accessoires. Zo veranderden ze ruimtes in duurzame objecten. Inmiddels is er veel veranderd en is exterieur- en interieurontwerp een geheel eigen tak van sport geworden. Bij FLINT hechten we veel waarde aan de integriteit van een ruimte, die er bovendien voor zorgt dat een ruimte kan blijven bestaan. Wij begrijpen markttrends, maar laten onze ontwerpstrategie daar niet door beïnvloeden; we willen coherente, minimalistisch en vooral eigentijdse ruimtes creëren. Voor Alto lag onze focus op neutrale achtergronden, krachtige details en een palet van hoogwaardige materialen. Het comfort van de bewoners staat bij ons centraal. Hoewel meubels en textiel heel belangrijk zijn, moeten het ruimtelijke ontwerp en de bouwkundige interieurdetails ook zonder die aankleding hun kracht kunnen behouden.”

Een ontwerpfilosofie in plaats van een stempel
“Tijdens het ontwerpproces denk je niet alleen na over ruimte, licht, ritme en details, maar ook over praktische oplossingen: mogelijkheden, beperkingen en het oproepen van positieve emoties bij de gebruiker. De gebruikers zijn tenslotte individuen met hun eigen wensen en keuzes. Alle appartementen moeten voor de bewoners een thuis worden waar ze kunnen genieten. Elke nieuwe bewoner neemt meubels, planten en decoratie mee en maakt zich de ruimte eigen. Door met neutrale paletten te werken, bied je de bewoners daadwerkelijk die flexibiliteit.

Tegels zoals wij ze graag hebben 
“De materialen en kleuren die we voor Alto hebben gekozen, droegen bij aan het creëren van een blanco canvas. Neem bijvoorbeeld de Ultragres Core Collection Terra-tegels voor de badkamers. Deze hebben prachtige natuurlijke tinten en zijn verkrijgbaar in het formaat 60 x 60 centimeter, dat ons heel geschikt leek. Doordat de kleur van de tegels niet uniform is, hebben ze een ambachtelijke uitstraling. De afwerking, de tinten en het subtiele kleurverloop maken de tegels interessant en tegelijkertijd minimalistisch en discreet. Door de eenvoud wordt een serene uitstraling gecreëerd waarbij keramische tegels en glas naadloos in elkaar overgaan. En door het grote formaat van de tegels – en dus minder voegen – ontstaat een ruimtelijk effect. We hebben gespeeld met het idee om kleine en grote tegels te combineren, maar door het bij één groter formaat te houden, wordt het geheel eenvoudiger en krachtiger. Less is more!

Voor de entree kozen we voor de grotere (90 x 90 centimeter) Ultragres Quartz-tegels in de kleur anthracite black. Deze tegels bevatten kristalachtige deeltjes. 's Avonds vangen deze deeltjes het licht en maken ze de ruimte levendiger. FLINT heeft al eerder met Mosa gewerkt. Wat we zo waarderen aan Mosa, is hun aandacht voor innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Hun tegels zijn altijd eigentijds en architecturaal, ongeacht het formaat of de kleur, en hebben tegelijkertijd een ambachtelijke en tijdloze uitstraling.”

Wembley Park
“Voor ons werk bestaat er geen perfecte formule; we pakken elk project anders aan. We doen veel onderzoek en denken goed na over de context, de briefing en de toekomstige gebruikers. Daarna volgt de verkenningsfase: we tekenen ‘de route door een gebied’, met uitzichten en kernpunten. Wembley Park is een groeiende wijk nabij het centrum van Londen die erg in trek is bij jonge professionals. De briefing van onze klant, en ook de marketingspecialisten waar we mee hebben samengewerkt, was duidelijk; de ontwerpstrategie legt de nadruk op het belang van een open leefruimte. De focus ligt op het samenspel tussen de ruimte, de ligging, het licht en een palet van hoogwaardige materialen.

Terugkijkend op het ontwerp- en creatieve proces zijn er misschien een paar kleinigheden die we zouden veranderen, maar over het geheel genomen voldoen de aanpak en het concept aan de briefing. We hopen dat het eindresultaat de tand des tijds goed doorstaat. We zijn heel benieuwd hoe de bewoners de appartementen gaan inrichten om er een thuis van te maken.”

 


 

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Mosa.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan