Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.
Copyright: Mosa.

Duurzame architectuur voor Sugar House Island

13 oktober 2022
Sugar House Island
Vlak bij de locatie in Stratford (Londen) waar in 2012 de Olympische Spelen werden gehouden, ligt een prachtig gebied dat grenst aan de rivier de Lea en de Three Mills Wall. Dit unieke stuk land met meer dan 1000 jaar industriële geschiedenis wordt Sugar House Island genoemd. In de komende jaren zal Sugar House Island aanzienlijk worden opgewaardeerd met kantoren, woningbouw en andere faciliteiten. Een bijzonder architectonisch project, waarin de op maat gemaakte tegels van Mosa een belangrijke rol spelen.  

De ambitie van duurzame architectuur 
Het volledige Sugar House Island-project omvat 1.200 woningen (van gezinswoningen tot appartementen aan de rivier), een hotel met 350 bedden, 58.000 vierkante meter kantoorruimte, restaurants, bars en andere winkels, en draagt zo bij tot meer dan 2.500 nieuwe banen in het gebied.  

Een prachtig plan, maar ontwikkelaar Vastint UK gaat nog een stap verder. De ontwikkelaar wilde deze historische en bijna verwaarloosde locatie weer tot leven brengen als een energie-efficiënte, creatief ontworpen, multifunctionele buurt. Met het doel duurzame architectuur te creëren, werden verschillende architecten en ontwerpers, zoals The Manser Practice, Mae, Hunters en Bryden Wood, bij het project betrokken.  

Om te helpen de gewenste unieke uitstraling te creëren, zochten Vastint UK en The Manser Practice naar duurzame fabrikanten. Dankzij de Cradle to Cradle Certified® Gold-certificering bleek Mosa voor beide partijen de juiste optie te zijn. Aangezien Mosa op slechts 300 mijl van de locatie is gevestigd, resulteerde dit ook in een minimale CO2-uitstoot, wat de realisatie van duurzame architectuur ondersteunt. 

Integratie van tegels op maat
Mosa begon al in 2016 met beide bedrijven aan het bestek te werken, te beginnen met de badkamers, gevolgd door de keukens, gemeenschappelijke ruimtes en wandelgangen. Met het oog op beheersbaarheid werd het immense project voor duurzame architectuur in verschillende fasen verdeeld. 

In de eerste fase kozen ze voor een grijs thema in de badkamers. Met behulp van Mosa's pattern generator creëerden ze met Core Collection Terra-tegels een ontwerp voor de wanden en panelen. Verder werd voor de en-suite doucheruimtes een soortgelijk ontwerp gebruikt, maar dan met de kleur koel wit. Mosa produceerde en leverde showerdrains in twee verschillende werkdieptes, passend bij de vloer. Deze drains werden geleverd met waterstraal-gesneden tegelvullingen om de gewenste naadloze look te creëren. 

De tegels in de circulatieruimtes vereisten een modulair systeem van op maat gemaakte tegels, terwijl het idee was om in de gangen een pad te creëren om voetgangers weg te houden bij de deuren van appartementen. 

Samenwerking is essentieel
Om een vlot verloop van het project te waarborgen, bezocht de adviseur van Mosa tijdens de eerste fase tweewekelijks de locatie voor voortgangsbesprekingen en om de aannemer bij te staan.  

Verdere bezoeken ter ondersteuning van deze fase werden afgelegd door de National Manager, en zelfs de Export Director en CEO bezochten het project om de vorderingen met eigen ogen te bekijken). In de tweede fase van het project ondersteunde Mosa de klant door op maat gemaakte Core Collection Terra-tegels te leveren, omdat overal afwijkende formaten vereist waren. Dit kregen ze makkelijk voor elkaar door een hoge mate van flexibiliteit in de fabriek en zo konden binnen enkele weken kleine hoeveelheden worden geleverd vanuit de fabriek in Nederland.  

Begin 2021 werd de laatste hand gelegd aan het bestek voor de derde fase. Er waren opnieuw tegels op maat nodig om het project af te ronden en er werd onmiddellijk voldaan aan de behoefte aan pasklare oplossingen. 

Een uniek duurzaam architectonisch project met op maat gemaakte tegels
Uiteindelijk zal het Sugar House Island-project in ten minste zes fasen worden voltooid. Dankzij hoge normen op het gebied van duurzame architectuur, het gemak waarmee nieuwe materialen kunnen worden gemaakt en een solide samenwerking met de tegelzetter zal Mosa dit historische project tot een goed einde brengen.  


 

 

Locatie

Download brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mosa.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan