In Nederland is de eis voor brandwerendheid met betrekking tot bezwijken afhankelijk van de functie van het bouwwerk en het hoogste verblijfsgebied. Versimpeld geldt er voor een gebouw met een slaapfunctie een hogere eis (gebouw hoger dan 13,0 meter = 120 minuten) dan voor gebouwen zonder een slaapfunctie (maximaal 90 minuten). In theorie kan er zowel met MUF- als met PUR-verlijming aan de 120 minuten-eis worden voldaan, al ligt MUF-
Om de brandwerendheid te vergroten, kunnen bijvoorbeeld de eerste lamellen aan de interieurzijde worden over-gedimensioneerd
verlijming bij hoge brandwerendheidseisen wel meer voor de hand. Bij PUR-verlijming zal het CLT-element dikker moeten worden om (het risico op) extra delaminatie tijdens brand te compenseren.
Voor gebouwen waar een lagere brandwerendheidseis aan de draagconstructie wordt gesteld (30 tot 60 minuten) kan worden overwogen om wel een PUR-verlijming toe te passen. Om de brandwerendheid te vergroten, kunnen bijvoorbeeld de eerste lamellen (die blootgesteld zijn aan de binnenruimte) worden overgedimensioneerd. Dit vertraagt het delamineren in de eerste fase van de brand.
Een andere optie om de brandwerendheid van CLT-constructies te verhogen, is het bekleden van de houten constructie met een brandwerend materiaal zoals gipsplaat. Uiteraard gaat hiermee wel het uiterlijk van de houten constructie verloren.