Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Begane grond
Copyright: De Twee Snoeken
Eerste verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Tweede verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Derde verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Situatietekening
Copyright: De Twee Snoeken
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Copyright: Joep Jacobs
Begane grond
Copyright: De Twee Snoeken
Eerste verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Tweede verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Derde verdieping
Copyright: De Twee Snoeken
Situatietekening
Copyright: De Twee Snoeken

Bedrijfsgebouw met open en zachte uitstraling door De Twee Snoeken

23 mei, 15:24
In opdracht van Hager Nederland heeft architectenbureau De Twee Snoeken exterieur en interieur van een nieuw ‘experience center’ ontworpen. Een driehoekig gebouw met afgeronde hoeken vormt op bedrijvenpark De Brand in ’s-Hertogenbosch een compact onderkomen met een heldere structuur en een informele, lichte werkomgeving voor de medewerkers.

De aanrijroute over bedrijvenpark De Brand leidt recht naar de opvallende entree, gesitueerd op een van de hoeken van het driehoekige gebouw. De vorm is afgeleid van de eveneens driehoekige kavel. De entreegevel bestaat uit glas over twee verdiepingen; samen met het panoramaraam op de twee verdieping geeft dit het pand een gastvrije uitstraling.

De glazen gevel zet zich om de hoek voort, in de gevel die ligt aan een waterpartij. Aan deze zijde liggen dan ok de belangrijkste verblijfsfuncties, badend in daglicht en met uitzicht op natuur, legt De Twee Snoeken uit. Ook vanuit het daklicht boven de vide komt daglicht het gebouw binnen. Minder daglichtafhankelijke functies, zoals de lift en ruimten voor de keukens, zijn gesitueerd in de gebouwkern.

Tactiele gevel
Het architectenbureau heeft het gebouw ontworpen als een eenduidig volume, dat is uitgevoerd in één baksteensoort. Het metselwerk is uitgevoerd in zogenoemd Noord kettingverband. Omdat de hoeken met de diepe neggen goed moesten worden ingepast in dit metselverband, zijn de posities van de ramen er op afgestemd.

Met het oog op een flexibel ruimtegebruik kan op elke 1,80 meter een binnenwand worden geplaatst. Dit had een zeer specifieke ordening van de ramen als gevolg, en daarmee een opvallend gevelpatroon. De verspringende voegdieptes zorgen daarbij voor een mooie tactiliteit, aldus De Twee Snoeken. Door de verschillen in schaduwval ontstaan er ogenschijnlijke kleurverschillen.

Ontmoeting
Vanaf de entree vloeit het publieke gebied via een trappenlandschap over naar de eerste verdieping, leggen de architecten uit. Terrasgewijs geplaatste zitjes en beplanting creëren hier een sfeervolle omgeving voor ontspanning en ontmoeting.

Ook op de eerste verdieping draait alles om ontmoeting en klantcontact. In het hart van het experience center toont een digitaal scherm inhoud die is afgestemd op de specifieke bezoeker. Met behulp van diverse technische accessoires kan ter plekke een bedrijfspresentatie worden samengesteld.

Gevarieerde werkomgeving
Op de tweede en derde verdieping ligt de hybride werkomgeving, waar medewerkers kunnen kiezen voor bijvoorbeeld een aanlandplek, open werkplek, samenwerkplek of scrumruimte. Ook heeft De Twee Snoeken een plek voor de ‘daily start up’ en concentratiecocons ontworpen.

In de coronaperiode is snel geschakeld en zijn de overlegplekken aangepast voor een optimale inzet van digitale schermen en camera’s, vertelt het architectenbureau. Ronde tafels zijn vervangen door trapeziumvormige tafels, zodat teams gemakkelijk naar hetzelfde scherm kunnen kijken.

Warm en stijlvol
Afgeleid van Hagers productportfolio heeft De Twee Snoeken gekozen voor koperkleur als terugkerend element in het ontwerp. De kleur komt bijvoorbeeld terug in verschillende abstracte structuren. Als materiaal is ruim gebruik gemaakt van hout, dat een warme uitstraling toevoegt.

Zo is de volledige driehoekige kern van het gebouw bekleed met houten latten in een donkere kleur. Interieurelementen die langs de gevel liggen zijn voornamelijk uitgevoerd in hout met een lichte tint.

De bouw van Hagers nieuwe experience center is in december 2020 gestart. Een jaar later konden de eerste medewerkers in de nieuwe huisvesting aan het werk. Inmiddels is het volledige pand in gebruik genomen.

Andere nieuwsberichten

Zorgvuldige renovatie en uitbreiding voor Pniëlschool in Rotterdam Zuid naar ontwerp van EGM Architecten

1 juli, 2:13

Nieuwe woongebouwen in stempelwijk met variatie en kleurig voorkomen

30 juni, 5:30

Mirck Architecture ontwerpt nieuw houten hotel rond bestaand houten restaurant

30 juni, 4:56

Benthem Crouwel Architects ontwerpt woning op hoogste punt van Amersfoort

30 juni, 4:02

Een op veertien bewoners sociale huurwoning verdient te veel

1 juli, 3:00

Rookmelders in alle woningen verplicht

1 juli, 1:11

Bouwer jacht Bezos trekt voornemen aanvraag demontage De Hef in

1 juli, 11:29

Dag van de Ontwerpkracht in teken van urgente opgaven

29 juni, 2:40

Bedrijven op de Zuidas gaan 's nachts het licht uitdoen

29 juni, 9:52

Utrecht steekt miljoenen in ov voor woningbouw

29 juni, 9:09
Robert MuisRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan