Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK
Copyright: D/DOCK

Long stay-hotel biedt thuisgevoel

18 april 2016, 17:36
Met het Element Hotel is een nieuw hotelconcept neergestreken in de omgeving van de Zuidas Amsterdam. D/DOCK heeft het interieurontwerp voor het ‘long stay’-hotel gemaakt, waarbij het de wensen voor de woonomgeving als leidraad heeft genomen.

Het hotel is gevestigd in het voormalige kantoorgebouw De Veldert, dat door Kroonenberg Groep en Multi is herontwikkeld en turnkey met een LEED-certificering opgeleverd. Bij het interieurontwerp van het long stay-hotel heeft D/DOCK ernaar gestreefd de gasten een thuisgevoel te geven.

Het bureau besloot “te breken met de traditionele aanpak van gastvrijheidsconcepten binnen de hotelwereld en het ontwerp te benaderen vanuit de natuurlijk behoeften van de mens vanuit zijn woonomgeving,” aldus Francesco Messori, design director van D/DOCK. Volgens het bureau hebben gasten bij binnenkomst het gevoel in een woonkamer binnen te stappen.

Rustig en tactiel
Het hotel telt 160 kamers, variërend tussen een standaard studio of een tweekamerappartement. Elke kamer beschikt over een volledig uitgeruste keuken, zithoek, werkplek, bed en een spa-geïnspireerde badkamer. Het hotel beschikt ook over een kiosk met een kleine selectie aan eten en drinken. Hier kan de gast een en ander kopen om op zijn kamer te bereiden.

In de kamers heeft D/DOCK gekozen voor rustige, natuurlijke en tactiele materialen, die volgens de ontwerpstudio tijdloos zijn en ontspannend werken. Aan de gevelzijde is de Moodscape toegepast, een door het bureau ontwikkeld product “om natuur en licht in ruimten te krijgen die zijn afgesloten van de groene buitenomgeving”, aldus D/DOCK.

Het idee van een huiskamer staat centraal in de lobby. De receptie, vormgegeven als stamtafel, is om die reden niet bij de entree maar achter in de ruimte geplaatst. De lobby is een plek waar gasten kunnen ontspannen of werken; de ruimte bestaat uit een aantal eilanden waardoor de gasten door de ruimte meanderen. Tevens beschikt de lobby over computerwerkplekken en een leestafel.

Brasserie en restaurant
Grenzend aan de lobby ligt een brasserie, waar zowel de hotelgast als winkelend of zakelijk publiek kan genieten van een ontbijt, lunch of diner. Het bureau heeft gestreefd naar een modern, licht, vriendelijk en uitnodigend interieur. Er zijn ‘eerlijke’ materialen verwerkt, zoals wol als wandbekleding.

Bij binnenkomst zijn er halfhoge zitplekken waar men eventueel rustig kan werken. Dit loopt geleidelijk over naar de hoge tafels bij het buffet. Achterin bevindt zich een lounge waar de gast kan ontspannen bij de openhaard. De dubbelhoge ruimte wordt gebroken door vier lichtarmaturen met een hoogte van drie meter.

Vanuit de brasserie bereikt men langs een verlichte wijnwand de eerste verdieping, waar restaurant My Place is gevestigd. Ook het restaurant is voor iedereen toegankelijk. De grote raampartijen geven een prachtig uitzicht. De zitplekken zijn onderling verbonden maar zijn tegelijkertijd individueel, zodat elke plek een gevoel ban intimiteit biedt.

Ontmoetingsplekken
De verbinding tussen My Place en het hotel is gevormd door een zogenoemde ‘home kitchen’, een interpretatie van het bekende ontbijtbuffet. D/DOCK heeft het vertaald naar een gebied waarvan de gehele dag gebruik kan worden gemaakt. Daardoor ontstaat het gevoel van een woonkeuken; een hybride functie van een doorgaans statisch element in een hotel.

Boven de vide van de lobby ligt de Living Room, die fungeert als ontmoetingsplaats voor gasten van het hotel. De ruimte voorziet in een bibliotheek waar gasten boeken kunnen lenen en achterlaten. Naast ontspannen lezen en zitten buiten de eigen kamer, biedt deze woonkamer de mogelijkheid voor spelletjes, films kijken en muziek luisteren.

Element Amsterdam onderscheidt zich hiermee door een gebied te creëren waar gasten juist gestimuleerd worden contact met elkaar te maken, in plaats van alleen op hun kamer te verblijven. “Een duidelijke behoefte binnen de long-stay community”, zegt Messori.

Glazen brug
Een glazen brug vormt de verbinding van het hotel met het Meeting Center en Back of House. Messori noemt het een grappige verbinding, waarbij de gast even het hotel verlaat en door de glazen gang het winkelcentrum kruist, “waarbij uniforms, kostuums, badjassen, gym-outfits en winkelend publiek elkaar begroeten.”

Het hotel is voorts voorzien van vergader- en evenementenruimtes (met wederom een huiselijke gevoel, aldus D/DOCK), een gym, een wasserette en een lounge op het dakterras van circa 300 m2. Ook de staff-ruimten zijn met aandacht ontworpen. “Degene die het ware Element-gevoel moeten overdragen aan de gast, moeten dat zelf ook voelen en ervaren. Dan is het concept compleet”, zegt Messori.

Andere nieuwsberichten

Nieuwe grote architectuurprijs kiest Junya Ishigami als eerste winnaar

Gisteren, 16:31

Een restaurantinterieur als een veldboeket van Dark & Stormy

Gisteren, 14:46

Mechelse bibliotheek met sporen van kloosterhistorie

Gisteren, 14:21

Rigoureuze renovatie van brutalistische flats in Antwerpen

Gisteren, 09:53

GGD: gezondheidsrisico's door klimaatregels

Gisteren, 09:06

Workthere: fun-factor werkplek minder belangrijk

21 oktober, 11:51

'Centrum Veilig Wonen kwam afspraken niet na'

21 oktober, 10:08

Ook bouwers in actie tegen stikstofaanpak

21 oktober, 9:39

Renovatie Binnenhof mogelijk nog langer vertraagd

18 oktober, 3:27

Mobiliteitsplan Formule 1: op de fiets naar Zandvoort

18 oktober, 9:45
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | stairs and balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan
Bekijk ook eens de vernieuwde website van ons zusterbedrijf Archello
Ga naar Archello
Nee, bedankt