Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Metaglas Groep

Uniek zicht door duurzaam Dutch design
Metaglas is sinds 1975 toonaangevend op het gebied van slank geprofileerde en innovatieve gevelelementen – zoals aluminium ramen, deuren en schuifsystemen – voor  zowel nieuwbouw-, transformatie- als renovatieprojecten. Maximale transparantie is het uitgangspunt bij alle producten van Metaglas. Daglicht is namelijk onmisbaar voor de gezondheid en productiviteit van mensen en essentieel voor het creëren van een prettig binnenklimaat. De aluminium ramen, deuren en maatwerkconstructies van Metaglas worden daarom voorzien van zo slank mogelijke profielen en als het kan laten we deze profielen helemaal weg. Hierdoor bieden de producten ruimtelijkheid, optimale transparantie en veel lichtinval. In ieder project. Metaglas heeft in alle producten duurzaamheid als uitgangspunt. Het volledige proces van A tot Z is in beheer van de organisatie en van ontwerp tot productie vindt allemaal plaats op onze locatie in Tiel.

Custom made & engineering
De kracht van Metaglas zit in het vinden van de beste oplossing voor uw project. Samen met architecten, bouwbedrijven en opdrachtgevers realiseren wij bijzondere ontwerpen van glas en aluminium. Maatwerk-oplossingen die stuk voor stuk uniek en transparant zijn. Ieder product is maatwerk en wordt gemaakt op basis van uw specifieke wensen en eisen. Doordat wij alle producten zelf engineeren, produceren en monteren op de bouw, zijn wij flexibel en is vrijwel alles mogelijk. Wij gaan verder waar anderen stoppen. Dat is ons motto.

Methermo, het slanke aluminium raam en deursysteem
Metaglas is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en monteren van aluminium ramen, deuren en schuifsystemen; Methermo®, een eigen ontwikkeld systeem wat uniek is in de gevelbranche. Methermo® aluminium ramen, deuren en schuifsystemen van Metaglas zijn uitermate geschikt voor uiteenlopende projecten en kan worden onderverdeeld onder drie subcategorieën:

 • Methermo®Original
  De Methermo®Original aluminium ramen en deuren zijn speciaal ontwikkeld voor in houten kozijnen, geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het systeem staat garant voor wonen en werken in een comfortabele omgeving.
 • Methermo®XL
  De Methermo®XL serie is hét complete ultraslanke, aluminium raamsysteem waarmee mooie strakke en grote raampartijen gerealiseerd kunnen worden. Het systeem biedt ultiem contact tussen binnen en buiten en brengt maximaal daglicht in ieder project. 
 • Methermo®Classic
  Methermo®Classic is de oplossing voor renovatieprojecten waar de authentieke stalen ramen vervangen moeten worden door geïsoleerde raamsystemen. De classic ramen en deuren zijn uitermate geschikt waarbij het oorspronkelijke gevelbeeld ongewijzigd moet blijven.  
Custom Made glasconstructies
Naast de Methermo® lijn biedt Metaglas ook echte ontwerpvrijheid met het Custom Made programma. Samen met ontwerpers en opdrachtgevers realiseren wij bijzondere ontwerpen van glas en metaal. Maatwerkoplossingen die stuk voor stuk uniek en transparant zijn. Geen beperkingen meer in ideeën, want met onze Custom Made glasconstructies is vrijwel alles mogelijk. Enkele voorbeelden van de diverse Custom Made projecten: Huis van Delft, Lee Towers, Kiosken Utrecht Centraal en Bezoekerscentrum Kinderdijk. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Veiligheid & kwaliteit
Metaglas is lid van de Koninklijke Metaalunie en de VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevels). De producten worden geleverd volgens de kwaliteitseisen en met daarbij uitstekende garantievoorwaarden. Alle ramen, deuren en maatwerkconstructies worden volledig in eigen fabriek ontwikkeld en in Nederland geproduceerd. De producten van Metaglas zijn voorzien van CE-markering, VMRG -keurmerk en KOMO – productcertificaat.

Mview+
Mview+ is sinds 2020 de nieuwe zusteronderneming die zich volledig richt op de ontwikkeling en productie van ongeïsoleerde glasconstructie zoals: M-view balkonbeglazing, Total Glas hardglazen puien, wanden en balustraden, SilentAir gevelschermen, MetaPlus achterzetramen en schuifloketten. Producten die eerst onder de onderneming Metaglas vielen zijn nu ondergebracht bij Mview+. Door het splitsen van de onderneming kunnen beide bedrijven een duidelijke strategie en visie ontwikkelen om klanten nu en in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn.

Mview+ focust zich met haar productrange, die voornamelijk bestaat uit glas, op het verbeteren en optimaliseren van het binnenklimaat voor zowel nieuwbouw-, renovatie- als transformatieprojecten. De glasoplossingen kunnen worden onderverdeeld in drie pijlers: (na) isolatie, geluidsbeheersing en lichttoetreding. Dit alles om een optimaal woon- en werkcomfort te realiseren. Voor meer informatie over Mview+ vindt u op www.mviewplus.nl.

Informatie
Voor meer informatie en inspiratieprojecten verwijzen wij u graag door naar onze website: www.metaglas.nl. Hier kunt u onder andere DWG- en doorsnedetekeningen, bestekteksten en productbrochures downloaden. Heeft u een technische uitdaging, of bent u opzoek naar een bijzondere glasconstructie? Neem dan contact op met onze adviseurs door te bellen naar 0344-750400 of mailen naar info@metaglas.nl. Zij denken graag met u over de beste transparante oplossing voor uw project

https://vimeo.com/364073782

Productcategorieën

 • Gevels
  • Gevelconstructies
    Materiaal gevelsystemen
    Aluminium
   • Isolatie
     Toepassing materiaal
     Akoestisch
     Brandwerend
     Inbraakwerend
     Specials
     Thermisch isolerend
    • Overig
   • Ramen en deuren
    • Binnendeuren
     • Overig
       Automatische deuren
       Schuifdeuren
       Deuren binnen-buiten
       Geluidswerend
       Thermisch isolerend
       Hoogte deuren
       < 2300 mm
       > 2300 mm
       Specials
       Materiaal deuren
       Aluminium
       Uitvoering deuren
       Dubbele deur
       Enkele deur
     • Buitendeuren
      • Reguliere buitendeuren
        Automatische deuren
        Schuifdeuren
        Deuren binnen-buiten
        Geluidswerend
        Thermisch isolerend
        Hoogte deuren
        < 2300 mm
        > 2300 mm
        Specials
        Materiaal deuren
        Aluminium
        Uitvoering deuren
        Dubbele deur
        Enkele deur
      • Glas
        Glas beglazing
        Brandvertragend/-werend
        Geluidsisolerend
        Overig
        Thermisch isolerend
        Veiligheidsbeglazing
       • Hang- en sluitwerk
       • Raam- en deursystemen / kozijnen
         Materiaal kozijnen/ramen
         Aluminium
         Rvs
       Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
       Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
       Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
       Voornaam
       Achternaam
       E-mailadres
       Downloaden
       Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
       Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
       Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
       Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
       Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
       Voornaam
       Achternaam
       E-mailadres
       Downloaden
       Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

       Projecten van Metaglas Groep

       Toon alle projecten

       Projecten waarin producten van Metaglas Groep zijn toegepast