Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Verpleeghuis Isselwaerde

1 oktober 2013
Verpleeghuis Isselwaerde ligt in een groene en rustige omgeving nabij het historische stadshart van IJsselstein. Het voormalige ziekenhuis biedt plaats aan 90 ouderen, waarvan de meesten wegens geheugenproblemen niet meer zelfstandig kunnen wonen. Een deel van de oudbouw, dat dateert uit 1928, is behouden gebleven en geïntegreerd in de nieuwbouw. Het exterieur is zoveel mogelijk gerestaureerd en teruggebracht naar de oorspronkelijke staat en het interieur heeft een grondige renovatie ondergaan.

Multifunctioneel
Het monumentale deel van het verpleeghuis dient als hoofdentree en biedt onder andere ruimte aan de dagbehandeling, een grand café, een winkel, een kapper en kantoorruimtes.  Het café is voor iedereen toegankelijk en fungeert als bruisend ontmoetingspunt van het zorgcentrum. De oudbouw vormt met de drie nieuwe vleugels een carré rondom het binnenhof, dat een veilige, omsloten ruimte biedt aan de bewoners.

Geïntegreerd in nieuwbouw
Het gebouw is geïntegreerd met de nieuwbouw die twaalf groepswoningen bevat, elk bestemd voor acht bewoners. Uitgangspunt is het concept van kleinschalig wonen, waar zo veel mogelijk het ‘thuis’ wordt benaderd. Er is veel contact tussen bewoners, personeel en familie, de bewoners hebben relatief veel bewegingsvrijheid en ze kunnen meehelpen in het huishouden. De woningen bevatten een ruime woonkamer, een keuken en acht slaapkamers.  

De woningen, verdeeld over drie verdiepingen, bevatten een ruime woonkamer, een keuken en acht slaapkamers. Ze zijn gegroepeerd rond een besloten binnentuin, die verhoogd ligt op het dek van een parkeergarage voor de bezoekers. Het groendek is ingericht als park en stadstuin voor het verpleeghuis.

Parkeergarage
De ondergrondse parkeergarage dient als parkeergelegenheid voor de bewoners van de stad. Het groendak is ingericht als park en stadstuin voor het verpleeghuis. Ook zijn er langzaam-verkeersroutes aangelegd, waardoor de binnenstad voor het eerst sinds meer dan 100 jaar van deze zijde weer ontsloten wordt.

Duurzaamheid
Toepassing van opslag in de bodem via een WKO-installatie in combinatie met vloerverwarming en koeling zorgen voor een duurzaam en energiezuinig gebouw. Door het groen van tuin en park en het gebruik van natuurlijke, duurzame materialen met een robuuste detaillering past de nieuwbouw in de omgeving en sluiten bestaand, oud en nieuw mooi op elkaar aan.

Geschiedenis
Het uit 1926 stammende pand, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School, was tot in de jaren tachtig onderdeel van het ziekenhuis Isselwaerde. Daarna werd het een verpleeghuis voor dementerende bejaarden. In 2009 werd begonnen met de renovatie en uitbreiding, naar ontwerp van EGM architecten.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met EGM architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan