Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Tulip Inn Delft

8 september 2009
Opdracht De opdracht betreft de nieuwbouw van een hotel in Delft. Het is een samenwerkingsproject tussen Inter IKEA Systems B.V. en Golden Tulip Hospitality Group. Het programma omvat 140 kamers, conferentieruimten, een restaurant en een fitnessruimte. De officiële eerste paal is geslagen op 24 augustus 2007. Opening zal plaats vinden in december 2008.

Locatie De locatie voor de nieuwbouw bevindt zich in het gebied dat wordt aangeduid als Delftse Poort Zuid en ligt ten oosten van de Rijksweg 13 ter hoogte van de aansluiting Delft-Centrum. De ligging van dit terrein met de aansluiting rechtstreeks op Rijksweg 13, de drukste snelweg van Nederland, is uniek te noemen. Binnen een straal van 10 km bevinden zich meer dan 1 miljoen inwoners.

De locatie is voor een groot deel gesitueerd op een voormalige vuilstortplaats (uit 1969-1979) van de gemeente Delft. Ten noorden van de locatie bevindt zich het IKEA Concept Centre en een aantal kantoren voornamelijk ten behoeve van de computerindustrie. Ten zuiden van de locatie bevindt zich de begraafplaats Iepenhof. Tussen de begraafplaats Iepenhof en IKEA zijn alleen fiets- en voetgangersverbindingen aanwezig; de locatie op zich en de gehele voormalige vuilstort vormen een vrij geïsoleerd liggend gedeelte van de Delftse Hout. De hotelfunctie heeft voor dit gebied een meer stedelijke betekenis.

Ontwerp Het gebouw bestaat uit een beganegrondlaag en vijf verdiepingslagen. In hoofdopzet bestaat het gebouw uit een groot rechthoekig volume waaruit aan de oostzijde vanaf de vloer van de eerste verdieping een groot rechthoekig volume is gespaard in de vorm van een atrium en aan de westzijde vanaf maaiveld een groot rechthoekig volume is uitgehold in de vorm van een binnentuin. De ramen van de hotelkamers aan de oostzijde van het gebouw kijken uit naar de omgeving en de kamers aan de westzijde zijn gericht op de binnentuin. De gangen aan de oostzijde liggen aan het atrium en de gangen aan de westzijde liggen langs de gevels. In het midden van het gebouw bevinden zich de stijgpunten. De omslag van het naar binnen en naar buiten gericht zijn vindt tevens plaats in het midden van het gebouw. De binnentuin is vanaf de snelwegzijde goed zichtbaar doordat de westgevel ter plekke van de binnentuin volledig wordt uitgevoerd als een glazen scherm. Aan dit glazen scherm zijn loopbruggen en noodtrappen geplaatst.

Op maaiveldniveau bevinden zich de algemene gemeenschappelijke publieke functies zoals receptie, lobby, restaurant en vergaderruimten. Het uitgangspunt t.a.v. deze publieke functies op maaiveldniveau is optimale zichtbaarheid en continuïteit van het maaiveld. De gevels zijn hier vrijwel geheel uitgevoerd in glas. De kamers zijn gelegen in de bovenbouw vanaf de eerste tot en met de vijfde verdieping. Deze bovenbouw is grotendeels uitgevoerd als dichte gevels en geven uitdrukking aan het meer private karakter van de logiesfunctie.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met WRK Architecten BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan