Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Nieuwbouwwoning in Vleuten

8 september 2009
Opdracht De opdracht betreft de nieuwbouw van een vrijstaand woonhuis voor een particulier aan de rand van de nieuwbouwwijk Vleuterwijdein Vleuten.

Locatie De nieuwbouwwijk Vleuterweide ten zuidwesten van het oude dorp, is onderdeel van het nieuwbouwproject Leidsche Rijn. De projectlocatie ligt aan de westrand van de nieuwbouwwijk en sluit aan op een groen landschap dat is ingevuld met tuinderijen. De organisatie van de woonwijk wordt bepaald door de vroegere structuur van paralelle sloten. In dit patroon zijn straten en singels aangelegd. Deze structuur wordt doorbroken door enkele diagonalen waarlangs zich water en bomenrijen bevinden.

De woonwijk is ingevuld met twee-onder-één-kap- en rijenwoningen.Op de koppen van de woonstraten, langs de rand van de wijk, zijn kavels voor vrijstaande woonhuizen gereserveerd. Hier ligt de projectlocatie aan het einde van een diagonaal die door de wijk heen snijdt. De vorm van het kavel wordt sterk bepaald door deze diagonaal en loopt smal toe. De locatie wordt aan de noordoostzijde vanuit de wijk benaderd. Richting de zuid- en westzijde kijkt men vanaf de locatie uit op een parkachtige rand die de wijk omzoomd met daarachter het groene buitengebied.

Ontwerp De woning bestaat uit twee lagen. Het volume van de begane grond volgt aan de oost- en zuidzijde de contour van het kavel. De verdieping is rechthoekig, kleiner van omvang en meer richting het westen geschoven. De vormgeving van de bouwmassa’s en de mate van open- en geslotenheid bepalen samen de oriëntatie van de woning. Vanaf de noordoostzijde wordt de woning benaderd.

Hier wordt een rug gevormd naar de wijk waardoor de woning vanaf deze kant een gesloten indruk maakt. Richting het buitengebied aan de zuid- en westzijde is de woning geopend met grote glasvlakken. De omliggende bebouwing in de wijk wordt vanuit de woning nauwelijks ervaren door de strerke oriëntatie op de natuur. Hierdoor wordt vanuit de woning het gevoel van privacy en openheid tegelijkertijd ervaren.

Het oppervlakte aan programma op de verdieping is relatief bescheiden door wens van de opdrachtgever om op de begane grond royale woonruimten te realiseren. Dit gaf de mogelijkheid een grote vide te maken in de woning waarbij de woon-, eet-, werkkamer en keuken in open verbinding met elkaar staan.

Voor de gevels is gezocht naar een hoge mate van abstractie, door een compositie verdiepingshoge vlakken. Deze vlakken worden bij elkaar gehouden door de continuiteit van vloervelden. De intuïtieve afwisseling van materialen leidt tot een compositie van massa’s, gesloten, translucente, en transparante vlakken waardoor een verfijnd spel ontstaat van beschutting en openheid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met WRK Architecten BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan