Metaglas

Transparante oplossingen in glas en metaal
Metaglas is al ruim 45 jaar toonaangevend op het gebied van slanke en innovatieve gevelelementen en interieuroplossingen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Maximale transparantie is het uitgangspunt bij alle producten van Metaglas. Daglicht is namelijk onmisbaar voor de gezondheid en productiviteit van mensen en essentieel voor het creëren van een prettig binnenklimaat. De ramen, deuren en glasconstructies van Metaglas worden daarom voorzien van zo slank mogelijke profielen en als het kan laten we deze profielen helemaal weg. Hierdoor bieden de producten ruimtelijkheid, optimale transparantie en veel lichtinval. In ieder project.

Custom made & engineering
De kracht van Metaglas zit in het vinden van de beste oplossing voor uw project. Samen met architecten, bouwbedrijven en opdrachtgevers realiseren wij bijzondere ontwerpen van glas en metaal. Maatwerk-oplossingen die stuk voor stuk uniek en transparant zijn. Ieder product wordt gemaakt op basis van uw specifieke wensen en eisen. Doordat wij alle producten zelf engineeren, produceren en monteren op de bouw, zijn wij flexibel en is vrijwel alles mogelijk. Wij gaan verder waar anderen stoppen. Dat is ons motto.

Historie
Piet Groenendaal, oprichter van Metaglas, startte in 1975 met het maken van hardglazen klepramen compleet met beslag en scharnieren; de welbekende wc-ramen. Kort na de oprichting van Metaglas begon energiebesparing een belangrijke rol in te nemen, waardoor hij zich ging verdiepen in de ontwikkeling van geïsoleerde hardglazen ramen. Dit was het begin van het huidige succes van Metaglas.

De tweede generatie, Heske Groenendaal en Waldo Duin, zette het bedrijf voort in 1999. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een jong en innovatief middelgroot familiebedrijf met ca. 120 betrokken medewerkers. Dankzij de jarenlange ervaring en kennis als glas- en metaalspecialist heeft Metaglas een brede productportefeuille opgebouwd van aluminium ramen en deuren tot geluidschermen en achterzetramen.

Hieronder een overzicht van de Metaglas producten:
 • Methermo® aluminium ramen en deuren
  • Methermo®Original De Methermo®Original aluminium ramen en deuren zijn speciaal ontwikkeld voor in (bestaande) houten kozijnen, geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Het systeem staat garant voor wonen en werken in een comfortabele omgeving.
  • Methermo®XL
   De Methermo®XL serie is hét complete ultraslanke, aluminium raamsysteem waarmee mooie strakke en grote raampartijen gerealiseerd kunnen worden. Het systeem biedt ultiem contact tussen binnen en buiten en brengt maximaal daglicht in ieder project.  
  • Methermo®Classic 
   Methermo®Classic is de oplossing voor renovatieprojecten waar de authentieke stalen ramen vervangen moeten worden door geïsoleerde raamsystemen. De classic ramen en deuren zijn uitermate geschikt waarbij het oorspronkelijke gevelbeeld ongewijzigd moet blijven.   
 • M-View beglazing
  De M-view balkon- en verandabeglazing is speciaal ontwikkeld om kou, wind en neerslag op het balkon tegen te gaan.  Hierdoor kan men iedere dag van het jaar van het balkon genieten, want het balkon wordt eenvoudig bij de woning betrokken. Door het eigen ontwikkelde driedelig geleide rolsysteem kunnen grotere panelen worden toegepast. Hierdoor zijn er minder verticale lijnen zichtbaar waardoor het uitzicht vanuit de woning onbelemmerd blijft. 
 • M-View balustrades
  Balkons, galerijen, trappen en vides krijgen een mooie open uitstraling met M-View balustrades. De volglazen balustrades onderscheiden zich door de slanke vormgeving en de tegelijk sterke en uiterste veilige constructie.
 • Total Glas puien en deuren
  Maximaal transparant, stijlvol strak vormgegeven en zonder overbodige profielen of toevoegingen; dat zijn de kenmerken van Total Glas hardglazen puien en deuren. De volglazen puien en deuren worden voor ieder project volledig op maat gemaakt. Grote afmetingen, bijzondere vormen, met prints of geluid- en brandwerend: alles is mogelijk.
 • Total Glas schuifdeuren en vouwwanden
  Ruimtes optimaal benutten met Total Glas vouw- en schuifwanden. De slanke schuifdeuren en mobiele glaswanden zijn eenvoudig volledig te openen en te sluiten. Ideaal voor een transparante en flexibele afscheiding van ruimtes, zoals kantoren en zalen.
 • Total Glas gevellamellen
  De veelzijdige Total Glas gevellamellen zijn onder meer toe te passen als architecturale zonwering en gevelbekleding. De volglazen lamellen kunnen zowel horizontaal als verticaal worden uitgevoerd, vast en beweegbaar en bieden vele esthetische mogelijkheden.
 • MetaPlus achterzetramen
  In monumentale panden is er vaak sprake van kou, tocht en geluidshinder door de oude, authentieke, enkelglas ramen. MetaPlus achterzetramen lossen al deze problemen in één keer op zonder het karakteristieke gevelbeeld te veranderen. Het resultaat: minder energieverbruik, minder geluidshinder en optimaal comfort.
 • Infra
  Wij ontwikkelen, fabriceren en leveren diverse soorten geluidsschermen; glaspanelen met een aluminium kader en geperforeerde aluminium panelen met absorberend materiaal. Door onze ervaring met complexe glasconstructies kunnen wij maatwerk geluidschermen leveren van glas en aluminium naar ieders wens.
 • Schuifloketten
  De schuifloketten van Metaglas bieden optimaal gebruiksgemak voor iedere balie. De loketten zijn in vele uitvoeringen leverbaar voor extra veiligheid of het voorkomen van tocht en geluidshinder. Een greep uit de mogelijkheden: volledig van glas of met slanke profielen, grote afmetingen, speciale vormen, geluiddempend of kogel- en brandwerend. Voor iedere situatie is er de juiste oplossing.
 • Metinox design beslag van Metaglas
  Transparantie gecombineerd met design; dat is het Metinox design beslag van Metaglas.
  Met de unieke Metinox® buisgreep zijn deuren tot wel 4 meter hoogte mogelijk. Deze tweepuntssluiting bevindt zich aan de binnenzijde van de deur. Bukken en strekken om een glazen deur op slot te doen behoort dus definitief tot het verleden. Het Metinox beslag bestaat uit: boven- en onderdraaipunten, beugels, glasklemmen en verbindingsstukken waarmee slanke glazen puien, deuren en tochtportalen kunnen worden samengesteld. 
 • Custom Made glasconstructies 
  Echte ontwerpvrijheid met het Custom Made programma van Metaglas. Samen met ontwerpers en opdrachtgevers realiseren wij bijzondere ontwerpen van glas en metaal. Maatwerk-oplossingen die stuk voor stuk uniek en transparant zijn. Geen beperkingen meer in ideeën, want met onze Custom Made glasconstructies is vrijwel alles mogelijk.
Thematiek
Thema’s zoals brandveiligheid, geluidsisolatie, veiligheid, isolatie en spuien zijn niet meer weg te denken in de huidige markt. Zo is transformeren een hot item. Maar wie een kantoorpand wil transformeren naar woningen heeft een flinke opgave, onder meer op het gebied van de thema’s geluid en spuiventilatie. Kantoren staan vaak op drukke geluid belaste locaties, terwijl voor de gevels van woongebouwen juist strengere geluidsnormen gelden. Om effectief, eenvoudig en met minimalistisch design transformatieprojecten te realiseren heeft Metaglas diverse producten ontwikkeld: Methermo®XL-productserie, SilentAir gevelschermen en Custom Made aanhangbalkons. Heeft u een uitdaging in uw project? Tijdens de ontwerpfase kunt u bij Metaglas terecht voor (technisch) advies. Om zo de beste oplossing te realiseren die past binnen de eisen en wensen van het project.

Veiligheid & kwaliteit
Metaglas is lid van de Koninklijke Metaalunie en de VMRG (Vereniging Metalen Ramen en Gevels). De producten worden geleverd volgens de kwaliteitseisen en met daarbij uitstekende garantievoorwaarden. Tevens is Metaglas VCA** gecertificeerd, zodat we overal veilig en verantwoord werken. Onze ramen, deuren en glasconstructies worden volledig door onszelf ontwikkeld en in Nederland geproduceerd. De producten van Metaglas zijn voorzien van CE-markering, VMRG -keurmerk en KOMO - productcertificaat en regelmatig wordt gecontroleerd of wij nog aan al deze eisen voldoen.

Informatie
Op onze website www.metaglas.nl kunt u veel informatie vinden zoals DWG- en doorsnedetekeningen, bestekteksten en productbrochures. Heeft u een technische uitdaging, of bent u opzoek naar een bijzondere glasconstructie? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij denken graag met u over de beste transparante oplossing voor uw project.

https://vimeo.com/364073782

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Projecten van Metaglas

Toon alle projecten

Neem contact op met Metaglas

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems