Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Situatie
Copyright: Space Encounters
Axonometrie
Copyright: Space Encounters
Plattegronden
Copyright: Space Encounters
Details
Copyright: Space Encounters
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Copyright: Marcel van der Burg
Situatie
Copyright: Space Encounters
Axonometrie
Copyright: Space Encounters
Plattegronden
Copyright: Space Encounters
Details
Copyright: Space Encounters

Bewoners The Doors in Buiksloterham hebben twee voordeuren

5 juli 2023, 12:27
In de Amsterdamse wijk Buiksloterham is woongebouw The Doors opgeleverd. Het door Space Encounters ontworpen complex dankt zijn naam aan het feit dat iedere woning twee voordeuren heeft. Naast hun eigenlijke appartement beschikken de bewoners over een afzonderlijke ruimte waar ze bijvoorbeeld een bedrijf kunnen starten of een plek bieden aan zorgbehoevende ouders.

De twaalf appartementen hebben verschillende vormen en maten, met plattegronden die diep of breed zijn, of een combinatie van beide. De complexe 3D-puzzel die de inpassing van de woningen opleverde is niet zozeer afleesbaar aan het exterieur. De uitstraling hiervan wordt bepaald door de volledig beglaasde gevel, de royale balkons en materialen als beton en tegels.

Het gebouw bestaat uit een drieledig gestapelde compositie van horizontale betonnen en glazen banden en verticale aluminium frames, wat resulteert in een dynamisch spel tussen de verticaliteit van het volume en de horizontaliteit van de gevel. In tegenstelling tot de bovengelegen verdiepingen is de begane grond geslotener, volgens Space Encounters om ‘te balanceren tussen transparantie en privacy’.

The Doors is eveneens voorzien van royale verkeersruimtes. In de kern van het gebouw bevinden zich een bruine wenteltrap en liften. Het atrium van het trappenhuis is gedecoreerd met speelse trapeziumvormige ramen die de verschillende verdiepingen en appartementen visueel met elkaar verbinden. Op de begane grond is een tuin gerealiseerd, evenals een veertien meter lange muurschildering van Frederik Næblerød met dieren die de bewoners en bezoekers verwelkomen.

Edwin Oostmeijer
The Doors, dat aan het Tolhuiskanaal staat, is onderdeel van het Cityplot-masterplan, een van de eerste transformatieplannen in Buiksloterham. Het plan bestaat uit grotere bouwblokensembles die samen een dichte en gemengde wijk vormen. Het gebouw is ontwikkeld door Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling.
Toon alles

Andere nieuwsberichten

Transformatie voormalig warenhuis en bankgebouw in Dordrecht gereed

Vandaag, 14:18

De Zwarte Hond ontwerpt flexibel IKC+ Katwijk

Vandaag, 11:00

BNA: geef de architect de rol van verbinder bij de woningbouwcrisis

Vandaag, 10:00

Stuur nu jullie project in voor de prijs voor Zorggebouw van het Jaar 2024

Vandaag, 09:30

Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn

Vandaag, 10:43

Daiwa House opent fabriek waar modules van de lopende band komen

Vandaag, 09:45

Inzendtermijn voor de Dutch Daylight Awards 2024 twee weken verlengd

Vandaag, 08:30

Bouwend Nederland: mooie ambities, komt aan op goede uitvoering

17 mei, 1:17

WRK Architecten deelt kennis rond duurzaam ontwerpen op eigen website

16 mei, 12:18

Studie: duingebied West-Nederland ook geschikt voor wolven

15 mei, 2:35
Ronnie WeessiesRedacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan