Cape Cod voor Landal Volendam

19 januari 2021
Cape Cod in verschillende groentinten voor een typisch Volendamse uitstraling 

Landal Volendam is een compleet nieuw vakantiepark aan het Markermeer. Het park sluit met 42 duurzame, toekomstbestendige recreatiewoningen aan op de groeiende vraag naar meer ruimte en luxe. Daarnaast passen de woningen ook nog eens perfect bij de unieke, authentieke Volendamse omgeving. Ze bieden exact die beleving en uitstraling die mensen verwachten als ze dit internationaal bekende vissersdorp bezoeken.

Volendam is een van de meest populaire plekken voor toeristen uit binnen- én buitenland. Een nieuw vakantiepark biedt ruimte aan toeristen en recreanten die wat langer in deze omgeving willen verblijven. Het ontwerp van architect Hayke Zweede biedt precies dat waar de huurders naar op zoek zijn: een typische Volendamse woning met uitzicht op het water. Het vakantiepark lijkt ook architectonisch op de huizen van het vissersdorp. De rode daken, de stenen onderbouw en de houten opbouw zorgen samen met de witte kozijnen, windveren en geveldecoratie voor een echt Volendamse uitstraling.

Toekomstbestendig gebouwd
Achter Vakantiepark Landal Volendam zitten particuliere investeerders met Landal Greenparks als verhuurder. Van Wijnen heeft de bouw van de vakantiewoningen gerealiseerd en BMN bouwmaterialen was betrokken als leverancier en ondersteunende partij. De woningen zijn met luchtwarmtepomp, vloerverwarming en infraroodpanelen ook duurzaam en toekomstbestendig. Daar past de keuze voor Cape Cod ook uitstekend bij. Sweder Salters, productspecialist hout, plaatmateriaal en gevelbekleding bij BMN: “Toen ik bij het project betrokken werd, hadden Plastica en Van Wijnen Recreatiebouw het materiaal voor de gevels al kortgesloten. De keuze was gevallen op houten Cape Cod gevelbekleding. Cape Cod is een product met een mooie prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij is het ook een duurzaam product met een langere onderhoudscyclus en dat is interessant voor de betrokken beleggers.”

Mooie, natuurlijke look
Cape Cod is een houten gevelbekleding van Noord-Amerikaans grenen uit duurzaam beheerde bossen. Het materiaal is bewerkt volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming en is bijzonder onderhoudsarm. De gevelbekleding biedt jaren weerstand tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Plastica geeft dan ook lange garanties op de kwaliteit én het behoud van de kleuren. Cape Cod heeft een warme, landelijke uitstraling en het hout is bovendien leverbaar in alle mogelijke kleuren.

Sweder Salters: “Cape Cod geeft je gevel een mooie, natuurlijke uitstraling. De houten delen aan de gevels van deze vakantiewoningen sluiten heel mooi aan bij de omgeving en de lokale bouwstijl.”

Het zit er mooi op
Sweder is vooral betrokken bij de logistieke ontzorging van het project en de ondersteuning van de werkvoorbereiding: “Het contact met Plastica was daarbij ook goed. Ze zijn ook een aantal keer op het werk langsgekomen. We hadden een goede samenwerking waarbij we de standaard uitdagingen die zich bij dergelijke projecten voordoen, goed hebben getackeld. Ook de uitvoerders en timmermannen waren te spreken over de verwerking van de Cape Cod. Ze zeiden ‘Het zit er mooi op’. En dat vind ik zelf ook. Cape Cod is in heel veel kleuren mogelijk en hier is gekozen voor vier verschillende tinten groen. Elk blok vakantiewoningen heeft nu een eigen, kenmerkende kleur. Al met al is het een prachtig project geworden waarbij de houten gevelbekleding mooi tot uiting komt.”

Vraag een Cape Cod monster aan

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan