Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Ontwerpen met Plastica Compact

4 februari 2021
“De gekozen kleuren bepalen de uitstraling”

Leerkotte in Hengelo is specialist in het verwerken van Plastica Compact voor lockers, sanitaire cabines, garderobekasten en zitbanken. Harold Stokvis, verkoopmedewerker en klantadviseur bij Leerkotte: “Compact is ideaal voor onze producten die intensief gebruikt worden. Zelfs na jaren zien ze er nog als nieuw uit.”

Sinds de oprichting in 1958 is Leerkotte uitgegroeid tot specialist in de totaalinrichting van kleedruimtes en sanitaire ruimtes. Alle lockers, wandsystemen, garderobekasten, zitbanken en wastableaus worden volledig op maat en in eigen huis geproduceerd. Harold Stokvis: “We doen alles van ontwerp, ontwikkeling en productie tot montage op locatie. We gebruiken voor onze producten volkern plaatmateriaal en Plastica is daarbij onze huisleverancier. Zo’n 80% van onze producten bestaat wel uit hun Compact platen.”

Een goed te bewerken, massieve totaalplaat
Plastica Compact is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld veeleisende openbare en natte ruimten. Het is een alles-in-één totaalplaat. Een prachtig homogeen, massief, sterk en duurzaam plaatmateriaal volgens EN438 type CGS. Leerkotte gebruikt Compact voor onder andere sanitaire cabines, lockers en zitbanken voor sporthallen, zwembaden, campings en scholen. Harold: “De reden waarom we voor Plastica Compact hebben gekozen, is omdat het een stevige plaat is met een uitgebreid kleurengamma en een vaste kwalitatieve waarde. De volkern Compact platen zijn krasvast, stootvast en vochtbestendig. Het is sterk en stevig materiaal dat vooral tot z’n recht komt in natte omgevingen, omgevingen waar mensen intensief gebruik van maken en omgevingen die hoge eisen stellen aan hygiëne en het ‘hufterproof’ zijn. Daarnaast zijn de platen uitstekend te bewerken. Wij kunnen ze met onze CNC-freesmachine helemaal op maat voorzien van de gewenste vormen en gaten.”

Volop decoratieve toepassingen“Het is degelijk materiaal dat wel tegen een stootje kan. Daarnaast heeft Plastica Compact ook een veelzijdige, decoratieve kant. De Compact collectie biedt een enorm grote keuze in kleuren en designs. We zien daarbij dat de gekozen kleur de uitstraling van een product bepaalt. Wit is voor toiletten en douchehokjes nog steeds de meest populaire kleur, maar als we hetzelfde product bijvoorbeeld uitvoeren in een plaat met houtprint, dan krijgt het meteen een luxere, warmere uitstraling. Het gaat dan nog steeds om exact hetzelfde product en precies dezelfde verwerking, maar de plaat zorgt zelf voor een totaal ander beeld. Het is ontzettend interessant om te zien hoe interieurarchitecten hier mee kunnen spelen en telkens een compleet eigen, unieke wereld creëren.”

Unieke combinaties en sferen
“Het zijn veelal de interieurarchitecten die de kleur bepalen van de deuren, cabines, kasten en banken die wij maken. Natuurlijk kunnen wij hier ook in adviseren en we hebben projectmatig ook contact met Plastica over de mogelijkheden en toepassingen. Deze samenwerking verloopt altijd prima en vanuit het gamma van Plastica kunnen we eigenlijk praktisch altijd wel uit de voeten met de wensen vanuit de interieurontwerpen. Een project waar ik zelf erg over te spreken ben, is het nieuwe zwembad van Kortrijk. Daar hebben ze bijzondere kleuren en motieven toegepast. Door de combinatie van houtprint en betonlook hebben ze een heel chique uitstraling weten te creëren. Het is echt een prachtig resultaat, iets wat je eigenlijk niet snel bij een zwembad verwacht.”

Toekomstbestendig en duurzaam
“Naast wit zijn nu ook allerlei combinaties van houtprint plus een unikleur populair. En we zien ook de opkomst van zachtere tinten zoals pastelgroen, pastelgrijs en zachtblauw. Het is voor de eindklanten daarbij ook goed om te weten, dat het allemaal ook heel lang mooi blijft. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de lockers op scholen… die werden vroeger vaak gemaakt van staal of MDF. Na zo’n drie-vier jaar zie je daar echt wel de nodige gebruikerssporen op. 

Als wij zo’n locker van Plastica Compact maken, dan ziet die er na jaren intensief gebruik door honderden scholieren nog steeds uit als nieuw. Onze producten met Compact gaan gemiddeld wel 20-30 jaar mee en dat zegt wel iets.”


Vraag direct een Plastica Compact monster aan
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan