Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep
Copyright: Plastica Groep

Elements Vulcan voor stoerdere kampeerders

22 februari
Elements Vulcan voor de stoerdere kampeerders bij Vakantiepark RCN de Flaasbloem

Het bekende RCN vakantiepark in Chaam heeft meerdere sanitair gebouwen voor haar gasten. Een voor een krijgen deze gebouwen nu een duurzame update. Na de eerste twee projecten met Cape Cod in camouflage groen en azuurblauw, is het nu tijd voor een robuuste uitstraling met stoer bruin Elements Vulcan.

Met stoer metselwerk en binnen en buiten verticaal geplaatste houten planken Elements Vulcan past het gerenoveerde gebouw met douches, wc’s en afwastafels weer helemaal bij deze tijd én bij de omgeving. Paul Michielsen van Michielsen Architecten zorgde voor het stijlvolle, robuuste ontwerp: “Ik zie het zelf als een teamsport. Als ontwerper denk en doe ik het echt samen met de aannemer en de leverancier van de gevelbekleding. En die samenwerking met aannemer Van Der Westerlaken en leverancier Plastica pakte bij de twee eerdere projecten ook al uitstekend uit.”

Over 20 jaar ook nog goed
Het eerste project voor RCN Vakantiepark de Flaasbloem werd in 2018 opgeleverd. Paul Michielsen: “Het vakantiepark bestaat al wat langer en verspreid over het terrein staat verschillende sanitair gebouwen. Inmiddels zijn die wat verouderd, vandaar dat ze nu een voor een worden opgeknapt. Via de aannemer die al langer voor de Flaasbloem werkte, werd ik bij het project betrokken. De RCN wilde een resultaat dat er over 20 jaar ook nog goed bij staat. We keken daarom naar een mix van materialen en voor de gevelbekleding kwam Plastica als beste uit de bus. We kozen toen voor Cape Cod in een camouflage-achtig groen. Dat paste perfect bij de wat verscholen ligging op het terrein.”

Vertrouwen in de aanpak
“Het resultaat die eerste keer was zelfs zo goed dat de RCN aangaf helemaal op ons advies te varen bij het volgende project. In 2020 hebben we toen hetzelfde palet aan materialen gebruikt, maar met een ander ontwerp en in een andere kleur. Ieder gebouw is namelijk anders, staat op een heel andere plaats en heeft dus een uniek karakter. Het tweede gebouw staat direct naast de ingang op een zichtlocatie. Het was dus logisch om hier op aan te sluiten met een uitnodigend, meer opvallend ontwerp. Het resultaat is met azuurblauw Cape Cod een prominent uithangbord geworden. Binnen gebruikten we er ook al Element Vulcan en dat is later teruggekomen bij het derde project.”

Live showroom van Plastica
“We waren ontzettend te spreken over Cape Cod, maar het paste niet bij het karakter van het derde sanitair gebouw. Dit gebouw staat op het wildkampeerstukje van de camping en de uitstraling mocht dus wel wat stoerder zijn. We wilden een ruwere bruine plank, eigenlijk net zoals we die bij het tweede project binnen hadden toegepast. Dat was Elements Vulcan, eigenlijk een buitenplank en dat kwam hier dus goed uit. Ik grap weleens dat de Flaasbloem nu net een showroom van Plastica is, maar bij Plastica heb je als ontwerper zoveel keuze dat je altijd wel iets vindt dat past. Ik heb al jaren contact met technisch adviseur Richard van den Hout en dat werkt heel fijn. Hij denkt goed mee en om de zoveel tijd vraag ik: hebben jullie weer wat nieuws? Zo kwam ik destijds in 2020 ook op Elements Vulcan. Dat was toen net nieuw.”

Duurzame houtoplossingen
“Het is elke keer weer een uitdaging om binnen de aangegeven kaders met de beste oplossingen te komen, maar dat vind ik ook het leuke aan mijn werk. Vooral bij sanitaire gebouwen heb je met nogal wat parameters te maken. De opdrachtgever wil natuurlijk een mooi gebouw, maar wel betaalbaar, uitvoerbaar, hufterproof, duurzaam en onderhoudsarm. Dit was ook de reden waarom we voor Cape Cod en Elements Vulcan kozen. Deze producten voldoen aan alle eisen én er zit vanuit de producent ook nog eens een lange garantie op. Als ik zoek naar een duurzame houtoplossing, kom ik eigenlijk altijd wel bij Plastica uit. Ik heb er inmiddels ook al jaren ontzettend goede ervaringen mee. Dus bij een volgend project voor de Flaasbloem zou het me niets verbazen als we weer met gevelbekleding Plastica aan de slag gaan.”

Locatie

Download Brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan