Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Gouden paradepaardje

29 oktober 2020
De skyline van Roermond aan de Maas heeft er een nieuwe blikvanger bij: het appartementencomplex Manhattan. Plastica Groep en Flow Gevelapplicaties spreken met trots over de gouden uitstraling van hun paradepaardje.

Gouden uitstraling met Alucopal aluminium gevelbekelding in Solar Gold Metallic
Die gouden uitstraling is te danken aan de gevelbekleding Alucopal Solar Gold Metallic. “Architecten kiezen dit product vanwege de esthetiek”, vertelt teamleider verkoop  Robin van Wijk van Plastica,  leverancier van de gevelbekleding . “Het voordeel van dit materiaal, platen van aluminium composiet, is ook dat het eenvoudig te monteren en licht in gewicht is.” Toch was de montage nog niet zo eenvoudig, geeft hij aan. “Dat kwam vooral door de vele kleine hoeken in het complex. Het realiseren hiervan  was voor ons een uitdaging. Dankzij onze eigen bewerkingsafdeling Flexx hebben we hoeken op maat kunnen leveren door te investeren in een speciale buikbank.”

Samenwerking
Bij de realisatie van de hoeken speelde ook Flow Gevelapplicaties een belangrijke rol. “Naast de montage zorgden we ook voor de engineering”, vertelt directeur Martien Lormans. “Daarbij richtten we ons op de details. Zo hebben we niet alleen erop gelet dat de Rc-waarden en de brandklasse correct in de uitvoering waren, maar ook proefondervindelijk voor de juiste hoeken gezorgd totdat hoofdaannemer Bouwbedrijven Jongen hiervoor goedkeuring gaf.”

Dit beaamt Van Wijk. “We hebben op regelmatige basis contact met elkaar en leren elkaar steeds beter kennen. Dankzij haar manier van werken is Flow Gevelapplicaties inmiddels een gewaardeerd  partnerbedrijf van ons geworden. Daarbij komt dat we bij projecten steeds vaker ook de vraag krijgen of we kunnen meedenken met betrekking tot de montage. Het is prettig om hierbij onder meer dit bedrijf naar voren te kunnen schuiven.” Toen commercieel-technisch adviseur Richard van den Hout van Plastica in een vroegtijdig stadium bij dit project betrokken werd, stelde hij de hoofdaannemer voor de engineering en uitvoering van deze specifieke gevelbekleding door Flow Gevelapplicaties te laten uitvoeren. .

Beroemde gouden toplaag
De montage van de eerste platen vond in november 2019 plaats en het gebouw is inmiddels opgeleverd. “De kern en de toplaag van de platen zijn recyclebaar”, vertelt Van Wijk. Juist die toplaag is inmiddels beroemd in de regio Roermond en wijde omtrek, mede omdat de Manhattan toren aan de Maashaven ligt en vanaf de brug direct in het oog valt. “Ik ben er trots op dat we aan de gouden uitstraling hebben kunnen bijdragen”, zegt Lormans. “Vooral in de schemering ziet het gebouw er prachtig uit, zeker in combinatie met de vijftien verdiepingen die speels 15 graden van elkaar zijn gedraaid.”
 

Bekijk hier de video over dit project.


 
Tekst: www.stedenbouw.nl

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Plastica Groep

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan