Copyright: GEZE Benelux B.V.
Copyright: GEZE Benelux B.V.
Copyright: GEZE Benelux B.V.
Copyright: GEZE Benelux B.V.

Marriot Hotel Amsterdam

16 augustus 2023
In een voortreffelijk hotel als het Marriott Hotel in Amsterdam staat het comfort van de gasten op de eerste plaats. Om deze reden heeft het vijf-sterren-hotel voor de GEZE TS 5000 SoftClose deurdranger gekozen, zodat nu het hard dichtslaan van deuren verleden tijd is.

In het hartje van Amsterdam, aan de rand van het Vondelpark en op slechts een steenworp afstand van het Leidseplein, ligt het Amsterdam Marriott Hotel. Het luxe hotel met 11 etages beschikt in totaal over ca. 400 kamers, die bijna het hele jaar lang bezet zijn.

Het probleem: dichtslaande hotelkamerdeuren
Ondanks de in bijna alle hotels geldende etiquette dat gasten tussen 22 uur en 8 uur ‘s morgens zo stil mogelijk moeten zijn, was er steeds weer sprake van lawaai door dichtslaande binnendeuren. Voor het internationaal bekende Amsterdam Marriott Hotel was dat een bekend, maar onaanvaardbaar probleem.

Probleem opgelost: stil sluitende binnendeuren
Na uitgebreide tests en meerdere testinstallaties van verschillende deurdrangers heeft het Amsterdam Marriott Hotel gekozen voor de TS 5000 SoftClose van GEZE.

"Bij ons staat de verblijfskwaliteit van onze gasten op de eerste plaats. Of de gasten nu vroeg in de ochtend hun kamer verlaten of pas ‘s avonds laat of ‘s nachts uit de stad terugkomen – wij willen al het ongemak door lawaai op de gang en dichtslaande deuren tot een minimum beperken”, zegt Richard Geukens, hoofdingenieur van het Amsterdam Marriott Hotel.

"Na tests met verschillende deurdrangers hebben wij voor de TS 5000 SoftClose van GEZE gekozen. Wat ons vooral overtuigd heeft, is dat de deurdrangers ook onder moeilijke omstandigheden zeer betrouwbaar werken. Bijvoorbeeld, wanneer onze gasten de ramen in hun kamers in kiepstand geopend hebben. De deurdrangers zorgen ervoor dat de binnendeuren altijd gecontroleerd in het slot vallen, zonder hard dicht te slaan. Op deze wijze reduceren wij de lawaaibelasting en kunnen we alle gasten een verblijf op het hoogste niveau garanderen.”

Deuren stil sluiten – ook bij wind en tocht
Met het geopende raam als voorbeeld toont Geukens het belangrijkste voordeel van de TS 5000 SoftClose: want in ruimtes met wisselende drukverhoudingen, bijv. door wind, zuiging of tocht, komen de voordelen van deze deurdranger in beeld. Dankzij het SoftClose-mechanisme sluit de deur net als bij iedere deurdranger van onderen; deze procedure wordt aan het einde echter gecontroleerd afgeremd, zodat de deur stil sluit en in geen enkel geval dichtslaat. Tegelijkertijd behoudt de sluitplaat voldoende snelheid en eindslag, om veilig in het slot te vallen. Dat verhoogt comfort en veiligheid.

Wat veiligheid betreft: de TS 5000 SoftClose zorgt ook bij brand- en rookwerende deuren voor veilig sluiten conform de brandveiligheidsbepalingen – zelfs bij met toegangsautorisatie beveiligde deuren.

Flexibel en gebruikersvriendelijk: de TS 5000 SoftClose deurdranger
  • De TS 5000 is geschikt voor deuren met een breedte van max. 1400 mm en heeft een traploos instelbare sluitkracht van EN 2-6.
  • Zowel de sluitsnelheid van de deur alsook de eindslag – dus de snelheid waarmee de deur in het slot valt – kunnen bij de TS 5000 SoftClose individueel worden ingesteld.
  • De geïntegreerde openingsdemper zorgt ervoor dat te krachtig geopende deuren worden afgeremd.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met GEZE Benelux B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan