Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Ronald McDonald House

4 september 2012
GEZE handmatige schuifwandsystemen scheiden en openen ruimtes

Licht en transparantie voor de ouders in het nieuwe Ronald McDonald House in Tübingen
Het doel van het Ronald McDonald House is ouders, wiens ernstig zieke kinderen voor een lange periode worden behandeld in het ziekenhuis, te voorzien van een tijdelijk thuis. In het nieuwste Ronald McDonald House in Duitsland, geopend in Tübingen, vinden families een veilige plek met een aangename en rustgevende atmosfeer. Dit 17e en op een na grootste Ronald McDonald House in Duitsland kan 30 families tegelijkertijd onderbrengen. Grote ramen en kamers overspoeld met licht vormen het imago. De tweede verdieping lijkt te zweven boven de begaande grond. Het gebouw is ontworpen door de architect en ontwerper Hadi Teherani uit Hamburg. De huizen zijn gefinancierd door de McDonald´s stichting, welke wordt gefinancierd door donaties. Dit goede doel krijgt een gedeelte van de vereiste financiële middelen van McDonald´s Duitsland, haar franchise partners en leveranciers. Een aantal donors, waaronder beroemdheden zoals Henry Maske of Miroslav Klose, ondersteunen ook de werkzaamheden om de ernstig zieke kinderen te helpen.

De open architectuur op de begaande grond van het gebouw zorgt niet alleen een uitnodigende en lichte atmosfeer. De oneindige ruimte is ook bevorderlijk voor flexibel gebruik, voor bijvoorbeeld evenementen. Het wordt geopend en gescheiden met GEZE handmatige schuifwandsystemen (MSW). De modulaire opbouw maakt het gebruik van systeem elementen met verschillende functies mogelijk. Dit maakt MSW tot de ideale oplossing voor een transparante plattegrond.

Functionaliteit en design
Een T-vormige handmatig schuifwandsysteem, bestaande uit drie onderdelen, maakt de verdeling van de begaande grond in een foyer en een eetzaal mogelijk. Twee handmatige schuifwandsystemen (MSW) die elkaar in het midden ontmoeten, scheiden de grote eetzaal van de foyer. Een derde MSW scheidt de grote eetzaal in twee kleinere eetzalen. Beide ruimtes kunnen apart van elkaar via de foyer worden betreden, zelfs wanneer de schuifwanden gesloten zijn. Met dit doel werden de buitenste glazen elementen van de twee MSW´s aan de kant van de foyer ingezet als enkelwerkende deuren met handgrepen en vloerveren. Dezelfde enkelwerkende deur in het middelste glaselement van de MSW is de directe verbinding tussen de twee kleine eetzalen. MSW elementen, als volledig adequate aansluiting van deuren, zijn de perfecte oplossing als de MSW niet volledig geopend wordt. Dankzij de begeleide flexibele technologie is het gehele MSW system eenvoudig te gebruiken, onafhankelijk van het complexe doel. Om de deur te openen wordt het glazen systeem, samen met de aansluitende deur, eenvoudig tegen elkaar geduwd en gestapeld tegen de muur in de hoek om ruimte te besparen. Slechts een minimale inspanning is vereist voor het duwen van de handmatige schuifwanden.

De elementen van de MSW zijn elegant. Het volledig geïntegreerd glas systeem (IGG) zorgt voor een compleet glazen oppervlak. De profielen en het glas beslag zijn geïntegreerd tussen de glaselementen en zijn niet zichtbaar. De geleidingen zijn ook discreet geïntegreerd in het plafond. De MSW elementen zijn vergrendeld in de vloer, in de ondergeleiding. Als de MSW geopend is, is een ombelemmerde passage mogelijk. Op de begaande grond is een ander MSW systeem, tevens een IGG uitvoering. Dit systeem dient voor de volledige openstelling en het flexibele gebruik van een kantoorruimte.

Een homogeen design kan worden gevonden door het hele Ronald McDonald House. De vaak gebruikte enkelwerkende deuren met vaste zijpanelen met een IGG-design. In de lobby's, de toegangen tot de keuken en de kantoren zijn uitgerust met vloerveren. Visueel discreet en met een elegante GEZE ontwerp, TS 550 NV vloerveren zijn ingebouwd in de grond waardoor de deuren veilig sluiten. Ze bieden meer beveiliging voor de draaideuren met zwaar glas, bijvoorbeeld met hun openhoudfunctie van 80° tot 165°, de verstelbare sluitsnelheid en de veiligheidsventielen waarmee overbelasting wordt voorkomen. Versterkte, hoge kwaliteit afdekplaten zorgen ervoor dat de systemen er nog steeds fantastisch uit zien, zelfs na vele jaren van gebruik.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met GEZE Benelux B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan