Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

De verscheidenheid van deurfuncties in een hotel

13 november 2012
Moderne deuren in hotels zijn multifunctioneel. Optimaal afgestemd op de afzonderlijke gebruikerseisen van een hotel, vervullen ze een verscheidenheid van functies.

In de lobby – de beste eerste indruk
Futuristische en moderne, smaakvolle en elegante, of luxe en glamoureuze – entrees zijn verantwoordelijk voor de (beste!) eerste indruk die gasten krijgen bij het binnengaan van een hotel. De uitstraling van entrees van grote hotels wordt onderstreept door automatische deuren. De elegante uitstraling van een lobby wordt gemarkeerd door draaideuren, maar ook door automatische (half) ronde schuifdeuren met gebogen, mooi geraamde glaselementen. Transparant aan alle kanten, met een licht overgoten ingang als resultaat. Ze creëren grotere passage ruimtes, zelfs in het geval van kleine afmetingen en passage hoogten. Automatische, geavanceerde GEZE Slimdrive SCR (half) ronde schuifdeursystemen bieden de gasten met bagage een barrièrevrije toegang. Ook rolstoelgebruikers en portiers met bagagekarren passeren zonder enige problemen. Hun efficiëntie maakt het zelfs mogelijk om voor grotere aantallen mensen snel en gemakkelijk toegang tot het hotel te bieden. GEZE (half) ronde schuifdeuren verzekeren veiligheid, aangezien zij ook beschikbaar zijn in nooduitgang versies. Bij gevaar, fouten of een stroomstoring openen ze permanent, zodat het mogelijk is om snel en veilig het hotel te verlaten.

Brandpreventie – intelligente rook- en warmteafvoer
Veiligheidsaspecten en toegang voor iedereen moet vanzelfsprekend zijn in hotels, zelfs buiten de wettelijke vereisten. Brandbeveiliging in hotels bestaat uit het rookvrij houden van nooduitgangen, aangezien iedereen hier in geval van brand zo snel mogelijk door moet kunnen of in veiligheid gebracht moet worden. Deze taak wordt vervult door "natuurlijke rook- en warmteafvoerinstallaties" die de rook afvoeren uit het hotelgebouw na automatische activering, bijvoorbeeld door een rookmelder. Overeenkomstige controle-eenheden staan de gecoördineerde activering toe van alle deuren en ramen voorzien van openingssystemen, die dienen als ventilatieopening voor frisse lucht of als een opening voor de rookafvoer bij brand. Als bijkomend, energiebezuinigend effect, functioneren ze ook als controle en monitor voor dagelijkse ventilatie.

Toegang voor iedereen – design zelfs voor brandwerende deuren
Brandwerende deuren, bijvoorbeeld in de gangen van het hotel of in de conferentieruimtes, moeten veilig en automatisch sluiten bij een brand. Bij geavanceerde hotel architectuur wordt dit gewaarborgd door vrije draaideuren waarvan de functie verborgen is in het deurblad, vrijwel onzichtbaar en op elegante wijze. Afhankelijk van de gebruikerseisen bieden de deurdrangers van de GEZE Boxer-range de mogelijkheid om permanent open te blijven toestaan, en zijn ze met name geschikt voor barrièrevrije deuren. Zodra ze geopend zijn - bijvoorbeeld in de ochtend - is het mogelijk om de deuren in beide richtingen te openen en sluiten zonder bijkomende resistentie, net als "normale" deuren. In geval van brand sluiten de deurdrangers de deuren automatisch en voorkomen zo het verder verspreiden van het vuur. Elektrische magneten maken het mogelijk om brandwerende deuren permanent open te houden, maar ze veilig te sluiten in geval van brand. Dit betekent dat gasten hun kamer "zonder barrières" kunnen bereiken. De deurbladen kunnen vergrendeld worden in de open positie en daarom gepasseerd worden zonder belemmering, totdat ze handmatig of - in geval van brand - automatisch vrijgeschakeld en gesloten worden. Voor gebruik op dubbele deuren, welke in passages in de hotels zeer vaak worden gebruikt, worden alle onderdelen van het systeem onzichtbaar in de GEZE Boxer E-ISM Deurdranger opgenomen - inclusief het sluitvolgordesysteem. Het heeft een zeer belangrijke functie, aangezien het verzekerd dat de dubbele deur in de juiste volgorde en dus veilig sluit in geval van brand.

Scheiden en verbinden met design – handmatige schuifwandsystemen
Openheid, transparantie en genereuze ruimtes die kunnen worden opgesplitst, bepalen de trend. Zelfs in het interieur van hotels. Bij de vergadering- en conferentieruimtes moeten de ruimtes snel en eenvoudig onderverdeeld kunnen worden. In de restaurants en bistro’s is het kunnen veranderen van ruimtelijke situaties steeds vaker vereist, bijvoorbeeld voor tijdelijke eetgelegenheden.

Onzichtbare tussenwanden
De zo genaamde “geïntegreerde” manuele schuif en tussenwandsystemen van glas zijn een ideale oplossing. De overgangen tussen de verplaatsbare glazen elementen zijn naadloos, zodat de systemen visueel universeel over het hele glasoppervlak zijn. De profielen en alle technologieën zijn onzichtbaar geïntegreerd tussen de frameloze glaspanelen. Het profiel van de glasplaten verdwijnt onder de print rondom de rand van het glas. Fijne jaloezieën kunnen worden geïntegreerd in deze "intelligente" ruimte, wat een discrete, privésfeer creëert met één handeling.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met GEZE Benelux B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan