Villa Velsen na de transformatie
Copyright: Renson
Villa Velsen Linarte
Copyright: Renson
Villa Velsen 'voor'
Copyright: Renson
Villa Velsen 'voor'
Copyright: Renson
Villa Velsen na de transformatie
Copyright: Renson
Villa Velsen Linarte
Copyright: Renson
Villa Velsen 'voor'
Copyright: Renson
Villa Velsen 'voor'
Copyright: Renson

Transformatie Villa Velsen levert uniek plaatje op

6 juli 2022
Transformatie Villa Velsen levert uniek plaatje op
Combinatie van Linarte profielen zorgt voor leven in de gevel


Villa Velsen dateert van 1953 en was voor eigenaar Kees vander Vlugt recent dan ook aan een grondige renovatiebeurt toe. Volledig strippen en isoleren was daarbij een logische keuze naar energie-efficiëntie toe, maar dankzij de Linarte verticale aluminium gevelbekleding van Renson kreeg de villa anno 2021 tegelijk ook esthetisch een gigantische upgrade.

Isolatie en gevelafwerking: 2 vliegen in 1 klap
“We stripten de bestaande woning tot enkel het bouwkundig frame overbleef,” blikt Kees terug op de totaalrenovatie van z’n woning. “Om het dan van onder tot boven volledig in te pakken met isolatie zodat we het op het vlak van energie efficiëntie weer up to date zouden krijgen. Tegen de gevel op het gelijkvloers kwam die isolatie aan de buitenkant van de bestaande muren. De aluminium, verticale Linarte gevelbekleding van Renson bleek vervolgens een schot in de roos om die geïsoleerde gevels fraai mee af te werken. Zeker omdat die van deze verbouwing 1 geheel maakte, zonder dat de bestaande woning nog van de nieuw aangebouwde delen te onderscheiden valt. Wie onze woning nu ziet, ziet een gebouw in balans … en kan nauwelijks geloven dat het om een verbouwing gaat.”

In die zin ziet vander Vlugt een mooie toekomst weggelegd voor Linarte nu steeds meer bestaande gebouwen in het kader van circulariteit een tweede leven krijgen. “De mogelijkheid om dit type gevelbekleding makkelijk te kunnen combineren met na-isolatie is op dat vlak hoe dan ook heel interessant.”

Beurs- en bedrijfsbezoek geven doorslag
Kees vander Vlugt: “Na een bezoek aan de vakbeurs ‘Gevel’ met onze architect, was mijn interesse voor de verticale Linarte gevelbekleding van Renson al gewekt, hoewel ik er alle mogelijke gevelbekledingen tentoongesteld zag, van steenstrips tot beplating. En na een bezoek aan de fabrikant zelf in België was ik helemaal verkocht. Zeker toen ik in hun demo-woning in de praktijk zag welk een mooi resultaat dat opleverde. Het is trouwens daar dat ik de inspiratie opdeed om de 3 beschikbare Linarte profielen (Block 30, Block 16 en Even 25) te combineren, dit soort sprankelende gevel wou ik ook in mijn eigen woning terug zien.”

Demonteerbare profielen bewijzen hun nut
En dus kreeg Villa Velsen een Linarte-jasje aangemeten. Het oogde voor Kees net zo mooi als hij in gedachten had, maar een ander groot voordeel was volgens hem dat je achter de Linarte profielen ook alle leidingen, hemelwaterafvoer en bedrading van camera’s en alarmsystemen kwijt kan, zodat niets daarvan nog te zien is. “Maar het gaat nog verder,” legt hij uit, “want bij een eventueel defect aan een leiding of kabel, kan je de aluminium profielen gewoon losklikken om er terug aan te kunnen. Iets wat met steenstrips of beplating tegen de gevel helaas niet mogelijk is. Herstellen of kabels bijtrekken, profielen terug inklikken, en klaar.”

Spelen met kleur en vorm
De kleurkeuze voor de Linarte profielen viel op zwartgrijs. Dat combineerde voor de bewoners perfect met het (net niet) witte pleisterwerk op de bovenverdieping en de kwartskleurige – en dus iets lichtere raamkozijnen. Boven de kozijnen kozen ze ervoor om de Linarte profielen niet te laten doorlopen. Daar zorgt een vlakke beplating voor een mooi hoogtezicht.

Wat de vorm betreft, werden hier alle mogelijkheden benut. In een – op voorhand uitgemeten en uitgetekend – repetitief patroon komen de Block profielen (in 2 dieptes) en de Even-profielen van Linarte terug. Het zorgt voor een soort golfpatroon dat deze vernieuwde woning een unieke uitstraling geeft. “Dat is waarin Linarte zich echt van de concurrentie onderscheid,” aldus Kees vander Vlugt. “Voor een bedrijfspand kan een volledige wand in een zelfde profiel dan wel mooi ogen, maar voor een woning vind ik het een echte meerwaarde om te kunnen spelen met de beschikbare vormen en dieptes. En dus is het resultaat precies hoe ik het voor ogen had, al had ik natuurlijk wel goed mijn huiswerk gemaakt en wist ik eigenlijk vooraf al dat dit mooi zou uitvallen.”

Goede voorbereiding is alles
Wat Linarte de bewoners leerde is dat alles technisch goed voorbereid moet zijn, want de plaatsing houdt wel aardig wat werk in. En dus was het wat uitzoeken, maar dankzij de technische ondersteuning en het tekenwerk van Storax mag het resultaat gezien zijn. Zij zorgden voor een installatieplan op basis van de werktekeningen met maatvoeringen, waardoor alles haarfijn gemonteerd kon worden, van bevestigingsstructuur over montageclips tot profielen … en zelfs ingewerkte buitenverlichting.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Renson

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan