Anne Frank Huis

4 augustus 2015
Ontwerpen op de millimeter: dat was de opgave aan Marijke van der Wijst en OTH architecten in het Anne Frank Huis. In een dergelijk kleinschalig museum dat per jaar meer dan een miljoen bezoekers (350 per uur) trekt, dienen alle elementen exact juist geordend te zijn om een goede doorstroming te waarborgen. Heel nauwkeurig is derhalve een routing bepaald, waarbij bezoekers toch de ruimte en de tijd wordt gegund om stil te staan op een voor velen zeer emotioneel beladen plek. Audiovisuele voorzieningen, geïntegreerd in wanden en meubels, zorgen voor de ondersteuning van het verhaal van Anne. In verschillende fasen zijn zowel oudbouw als nieuwbouw volledig heringericht.

Oudbouw
In de vernieuwde Dagboekzaal wordt duidelijk dat Anne niet zomaar een dagboek bijhield, maar zich geleidelijk aan ontwikkelde als schrijfster. De presentatie toont achtereenvolgens de verschillende dagboeken, de losse vellen, het ‘Mooie-zinnenboek’, het ‘Verhaaltjesboek’, een informatieve video en dagboekuitgaven in circa 25 vertalingen. Centraal staat het roodgeruite Dagboek. Belichting en presentatie maken duidelijk dat het om het originele document gaat. Voor de renovatie moesten bezoekers genoegen nemen met een replica en bevond het origineel zich in een kluis. Samen met de interieurbouwer en andere gespecialiseerde disciplines zijn alle vitrinemeubels specifiek voor het Anne Frank Huis ontwikkeld: ingetogen van vorm, gecombineerd met technisch zeer hoogwaardige oplossingen op het gebied van klimaat, belichting en luchtdichtheid.

Nieuwbouw
Een gedeelte van de nieuwbouw naast het Anne Frank Huis is door OTH en Van der Wijst getransformeerd tot de zogenaamde Free2Choose ruimte. Hier wordt stilgestaan bij het belang van democratische vrijheden en grondrechten. De bezoeker krijgt met behulp van een interactief audiovisueel programma een beeld van de maatschappelijke en internationaal uitgedragen missie van de Anne Frank Stichting. Voorheen eindigde een bezoek aan het museum zeer abrupt en was het verband tussen de presentaties in oud- en nieuwbouw erg onduidelijk. In de nieuwe situatie eindigen bezoekers in de Free2Choose ruimte, zodat ook de maatschappelijke doelstelling van de Stichting bij meer bezoekers bekend zal worden. In 2014 is tevens het restaurant heringericht. Dankzij een licht en luchtig interieur is het uitzicht rondom maximaal.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OTH architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan