In het algemeen wordt pleister, ook wel aangeduid als gevelstuc of crepi, hier relatief weinig gekozen. Toch heeft gevelbepleistering een aantal voordelen. Naast een ‘moderne’ uitstraling is de egale laag handig bij de renovatie van sterk beschadigde of onaantrekkelijke gevels. Verder zijn pleisters vochtwerend en tegelijkertijd dampdoorlatend. Vooral minerale pleisters zijn goed dampopen en hebben als voordeel dat er structuren in zijn aan te brengen.
Gevelpleister kan uitstekend worden gecombineerd met warmte-isolatie aan de buitenzijde. De gevelisolatie bestaat dan achtereenvolgens uit een isolatielaag (bijvoorbeeld minerale wol of synthetische plaat), een mortel met wapeningsweefsel en tot slot een afwerklaag. Als afwerklaag heeft een elastische afwerking zoals een kunstharspleister bij gevelisolatie de voorkeur, omdat ze minder kans heeft op scheuren dan een minerale pleister.
Bij een gestucte gevel moet je wel bedenken dat zeker een ruwe pleister gevoelig is voor vervuiling; ook moeten over het algemeen gestucte gevels eens in de zoveel jaar opnieuw worden geschilderd of gekeimd. Dat hoeft trouwens niet per sé in wit.