Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: architectenbureau cepezed
Copyright: architectenbureau cepezed
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: Lucas van der Wee
Copyright: architectenbureau cepezed
Copyright: architectenbureau cepezed

Technova College Ede officieel geopend

24 oktober 2018, 13:46
Deze maand is het Technova College in Ede officieel geopend. Het schoolgebouw biedt plaats aan de afdelingen Techniek & Technologie, Media & ICT en Beeld & Geluid van het ROC A12. Het pand is deels nieuw; een van de bestaande gebouwen op het terrein is in de nieuwbouw opgenomen.

Dankzij de nieuwe gevel vormen het bestaande en nieuwe deel een geheel en is het oude gedeelte aan de buitenkant alleen nog te herkennen aan zijn grotere hoogte. Dat meldt architectenbureau cepezed, dat samen met cepezedinterieur verantwoordelijk is voor het ontwerp.

Het gebouw bestaat uit een mix van theorie- en praktijkruimten. In de plint zijn werkplaatsen opgenomen, die dankzij de transparante gevel zichtbaar zijn van buitenaf. Het hart van het gebouw wordt gevormd door een dubbelhoge ruimte die is aangeduid als ‘innovatieve werkplaats’.

Hier kunnen de opleidingen nieuwe producten presenteren en de gebruikers van het gebouw elkaar ontmoeten. Tevens fungeert de werkplaats als centrale verkeersruimte, met in het midden een receptiebalie.

Collegetheater
Aan de werkplaats grenst het collegetheater. Doordat de tussengelegen wand kan worden verschoven, is het mogelijk beide ruimtes samen te voegen tot een grote zaal. Het hele theater wordt dan podium en de toeschouwers nemen plaats in de werkplaats, meldt cepezed. De verkeersruimte op de verdieping is bij zulke gelegenheden als balkon te gebruiken.

Aan de gevel van de verdieping in het nieuwbouwdeel is een flexibele schil van onderwijsruimten geplaatst. Dankzij de vrij indeelbare plattegrond leent deze zone zich voor functies met uiteenlopende ruimtebehoeften, zoals theorielokalen, praktijklokalen en kantoren.

In het interieurontwerp is ingezet op een stoere en industriële sfeer, met sterke kleuraccenten Er zijn materialen toegepast waar de leerlingen zelf mee werken, zoals hout en staal.

Entreestraat
Het gebouw kent twee entrees, die zijn verbonden door een ‘entreestraat’. Deze straat loopt door in de eveneens door cepezed ontworpen buitenruimte. Aan de zuidzijde van deze buitenruimte staan de andere gebouwen van de campus en aan de noordkant ligt het parkeerterrein.

Het bijna energieneutrale gebouw (BENG) ontleent zijn energie aan een biomassacentrale en is daarnaast voorzien van zonnepanelen. De ventilatie voldoet aan de normen voor de Frisse Scholen-klasse B. Verder treedt dankzij de transparantie van het gebouw veel daglicht binnen en stimuleren watertappunten een gezonde waterconsumptie en beperken ze het gebruik van petflessen.

Andere nieuwsberichten

DP6 en Zenber presenteren voorlopig ontwerp gemeentehuis Oldambt

Vandaag, 15:44

Studio Nuy van Noort ontwerpt IKC in Eibergen

Vandaag, 11:14

Nominaties Zuiderkerkprijs en Geurt Brinkgreve Bokaal 2021 bekend

Gisteren, 16:40

Integraal Educatief Kind Centrum Lichtenvoorde is gericht op interactie

Gisteren, 15:42

Chocolademaker Tony's Chocolonely gaat geen eigen fabriek bouwen

Vandaag, 17:24

Verwijderen asbest duurt met huidige tempo nog ruim tien jaar

Vandaag, 10:19

Bosoppervlakte in Nederland verder afgenomen

Vandaag, 09:36

Failed Architecture zet belangrijke stap naar horizontale organisatie

Gisteren, 12:44

Archeologen vinden middeleeuwse fundering Binnenhof

Gisteren, 10:14

Rekenkamer: Rijk heeft onvoldoende overzicht van zijn bezittingen

Gisteren, 09:25
Ronnie WeessiesRedacteur
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan