Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert
Copyright: Architectuurfotografen - Fedde de Weert

DoggerRIJ, Den Helder

3 januari 2014
In februari 2011 is de gerestaureerde en vernieuwde stolpboerderij in het Noord Hollandse landschap opgeleverd. De oude stolp is ingrijpend verbouwd. Oorspronkelijk was de DoggeRIJ ontworpen als beperkt beveiligde afdeling van de justitiële inrichting De Doggershoek in Den Helder. Na sluiting van de inrichting biedt het gebouw nu ruimte voor twee woongroepen voor 20 kwetsbare jongeren. Door onderwijs en werken op de boerderij leren zij hier in een intensief werk- en leertraject structuur in hun leven op te bouwen.

Het oude houten skelet van de stolp is hersteld en de karakteristieke rieten kap is geheel vernieuwd. Hiermee toont de boerderij weer haar oude glorie. Het stoere karakter is behouden en verweven met nieuwe elementen. Een cortenstalen structuur met houten invulling vormt samen met grote verticale ‘erkers’ en een met lamellen bedekte legraam toevoegingen, die het nieuwe gebruik van de boerderij verbeelden en mogelijk maken. Deze ambachtelijke materialen zijn verweven met het gerestaureerde deel van de stolp en vormen samen zowel het oude als het nieuwe gezicht van de oude stolpboerderij.

Beide woongroepen hebben een eigen entree. Iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer op de begane grond. De gemeenschappelijke woonkamer en keuken liggen op de eerste verdieping. In de hal op de begane grond staan de imposante houten kolommen van de stolpconstructie, op de verdieping zijn de gebinten en de sporenkap geheel in het zicht. In de kleine pelschuur, waarin leslokalen zijn gemaakt, zijn de fragiele stalen spanten een blikvanger.

Naast de fraaie cortenstalen gevel en het bijzondere interieur werd veel aandacht aan de installaties en technische uitwerking besteed. Na de Schipholbrand in 2005 stelt Justitie verzwaarde eisen aan de vlucht- en brandveiligheid van inrichtingen. In een intensieve samenwerking met brandveiligheidsadviseurs TAC en Efectis Nederland werden specifieke oplossingen ontwikkeld (o.a. de noksprinkler) om de stolpboerderij in ere te herstellen, maar tegelijkertijd aan de hoogste veiligheidseisen te laten voldoen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met LEVS architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan