Kantoor SNS REAAL en Beheer SNS REAAL

15 september 2009
Ontwerp

Oorspronkelijk gebouwd als woning heeft Maliebaan 14 een indeling in kamers. Allen met een andere functie: de vestibule, de salon, de eetkamer, de tuinkamer, de kamer van mevrouw, de kamer van meneer, dienstruimtes en zo verder. In de loop der tijden is het pand verbouwd tot een drietal appartementen. De oorspronkelijke structuur is hiermee verloren gegaan. Aan de hand van historisch onderzoek hebben we de originele kamerstructuur in het pand achterhaald en teruggebracht.

De gevels, kozijnen, binnenwanden, vloeren en plafonds zijn gerestaureerd. De ramen in de buitengevel zijn vervangen en voorzien van dubbel glas in de vorm van monumentenglas, een uitdrukkelijke wens van monumentenzorg.

"Representatieve uitstraling van de inrichting die de status van de gebruiker reflecteert".

Ons concept voor het ontwerp was het realiseren van een kantoor in deze villa met een huiselijk karakter waar werknemers en bezoekers elkaar ontmoeten in het Huis van het SNS Fonds. Binnen het kantoor worden de werkplekken gedeeld. De werkruimten zijn niet persoonsgebonden, maar activiteitsgebonden en daarmee flexibel.

Voor informeel overleg zijn er verschillende typen plekken gerealiseerd. Een loungebank op de tweede verdieping, een grote tafel in de Tuinkamer, een overlegplek in de Bibliotheek die tevens als wachtruimte voor bezoekers fungeert. Meer formeel overleg vind plaats in de statige Besierkamer, genoemd naar de eerste eigenaar van het pand. In de voormalige keuken is de Eetkamer ondergebracht. Een ruimte waar de medewerkers gezamenlijke lunchen.

In het interieur hebben we met rustige, zachte kleuren en materialen de gewenste huiselijke sfeer bereikt. Nieuwe eikenhouten vloeren in de ruimtes waar mensen bij elkaar komen en tapijt in de kantoorruimtes. Voor een aantal ruimtes is voor behang gekozen om de ruimtes meer aan te kleden en te zorgen voor een goede ruimteakoestiek. De gekozen, tijdloze meubels en armaturen geven het klassieke interieur de uitstraling van een hedendaags kantoor.

Technisch
Alle vloeren zijn aan de bovenzijde open geweest. Hierdoor was het mogelijk de installaties in de vloeren op te nemen, ook de databekabeling. Het resultaat is een kantoor zonder kabelgoten, iets wat wij in een monument niet willen. Met inbouwverlichting met minimale randen in de plafonds hebben we voldoende algemene verlichting gecreëerd. Met indirecte verlichting via de mooie hoge plafonds is voldoende werkplekverlichting gerealiseerd. Om te kunnen voldoen aan de brandweereisen moest er een tweede vluchtweg komen. In het huis was een bestaand tweede trappenhuis dat vroeger werd gebruikt door het personeel. Dit bleek hier uitermate geschikt voor. Door dit trappenhuis op alle verdiepingen toegankelijk te maken en 60 minuten brandwerend te bekleden was het niet nodig een trappenhuis aan de buitenzijde te realiseren. Hierdoor wordt de kwaliteit van de bestaande villa niet aangetast.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Studio Groen+Schild

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Meer projecten van Studio Groen+Schild

KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan