Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Kantoor Waterschap Rijn en IJssel, Doetinchem

15 september 2009
Februari 2009 is de markante nieuwbouw van het Waterschap Rijn en IJssel opgeleverd, een ontwerp van Maas Architecten. Studio Groen+Schild was betrokken bij het ontwikkelen van het huisvestingsconcept en verantwoordelijk voor de vertaling van het concept in het interieurontwerp.

Het Waterschap Rijn en IJssel heeft uitgesproken ambities op het gebied van innoveren in het vakgebied. Het Waterschap zou graag zien dat het voorop loopt in de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot het werkveld. Het Waterschap wil graag proactief en flexibel kunnen reageren op de veranderende maatschappij, haar omgeving en daarmee de verlangde organisatorische aanpassing. De relatie met huisvestingseisen heeft dan betrekking op een transparant inrichtingsprincipe; elkaar gepland en ongepland kunnen ontmoeten, bevorderen van kennisuitwisseling en het stimuleren van informele samenwerkingsvormen.

Het kantoorconcept
Voor het Waterschap is gekozen voor een activiteiten gerelateerd combikantoor; compacte persoonsgebonden werkplekken, aangevuld met op de activiteit afgestemde faciliteiten voor gemeenschappelijk gebruik. Door het activiteitengerelateerde combikantoor kan de organisatie gemakkelijker, zonder grootscheepse aanpassingen, snel en flexibel inspelen op (organisatie) veranderingen.

Het interieurontwerp
Water is de inspiratie voor het ontwerp. Drie aspecten van het water hebben wij als thema gekozen:

- Nuances in kleur - Contrast licht donker - Steigers

Het ontwerp voor de kernen is een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp, ze zijn bekleed met donker hout. Deze bekleding heeft een akoestische sleufperforatie en fungeert als geluidsabsorptie voor de omliggende open werkruimten. De buitenzijde is donker, de binnenzijde is licht, witte gietvloeren en witte wanden in combinatie met kleur. Deze kleur is per verdieping verschillend en refereert aan de kleurnuances in het water. Om de kern zijn de kantoorvelden gesitueerd met open en gesloten werkplekken. In en om de kern zijn de ontmoetingsruimten, zoals pantry, lounge werkplekken, vergaderruimten en dergelijke. De kernen worden doorsneden ten behoeve van logistiek en zichtlijnen. Er zijn verschillende openingen. Openingen die door de kernwanden gaan en nissen die alleen vanaf de binnenzijde of vanaf de buitenzijde zichtbaar zijn. De nissen aan de binnenzijde zijn ter plaatse van de pantry’s en kopieerruimtes functioneel. Er kunnen kopjes in worden gezet of de ruimte kan als uitlegruimte worden gebruikt.

De uitwerking van het kantoorconcept De begane grond is de plek waar bezoekers worden ontvangen, waar medewerkers elkaar ontmoeten in restaurant en vergadercentrum. Op de verdiepingen zijn de persoonsgebonden werkplekken geclusterd en naar units onderverdeeld. De verdiepingen hebben een open opzet, daar waar gangwanden worden toegepast zijn ze transparant. De kantoorscheidende wanden zijn opgebouwd met akoestische panelen met een horizontale sleufperforatie. Op de verdiepingen zijn verschillende plekken gemaakt voor communicatie; Loungeplekken, vergaderruimten en ontmoetingsplekken. Deze plekken zijn voor algemeen gebruik. Archivering is centraal, deels in de kern, deels in vorm van vrijstaande kasten in de algemene ruimten buiten de persoons gebonden werkplekken. De kasten hebben een akoestische werking.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Studio Groen+Schild

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Studio Groen+Schild

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan