Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: Denkkamer
Copyright: Denkkamer
Copyright: Denkkamer
Copyright: Denkkamer
Copyright: Denkkamer
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: René de Wit
Copyright: Denkkamer
Copyright: Denkkamer
Copyright: Denkkamer
Copyright: Denkkamer
Copyright: Denkkamer

Volglazen kantoorgebouw met ferme luifels

26 oktober 2020, 11:26
Bij een rotonde in de N272 waar de weg toegang geeft tot de Gemertse bedrijventerreinen Wolfveld en Smartpark is een nieuw kantoorgebouw voor Van Dijk Groep gerealiseerd. Het ontwerp van Denkkamer valt op door de volglazen gevels met afgeronde hoeken en flink uitkragende luifels.

Het nieuwe hoofdkantoor voor Van Dijk Groep (VDG) biedt ruimte aan een aantal met name bouwgerelateerde ondernemingen, die deel uitmaken van het concern. Het ontwerp van Denkkamer en de plaatsing van de afzonderlijke ondernemingen in de nieuwbouw volgen uit de afzonderlijke behoeftes en ambities, legt het architectenbureau uit.

Verspringende lagen
VDG De La Roy bevindt zich op de begane grond, direct bij de productiefaciliteit in de hal waar het kantoorgebouw tegenaan is geplaatst. De eerste verdieping is groter van oppervlakte, zodat Unibouw de ruimte heeft om in zijn geheel vanaf één laag te opereren.

De tweede verdieping heeft de kleinste oppervlakte. Deze laag vormt als het ware een penthouse, aldus Denkkamer, met ruimte voor Unigoed, Uniebeheer en de directie van VDG.

Het kantoorpand is op een hoek tegen de productiehal geschoven en volgt in de plattegrond de oriëntatie van de gevels op deze hoek. Het kantoorgebouw heeft daardoor een parallellogram als plattegrond voor elke verdieping. De gevels bestaan, waar het pand niet de hal raakt, geheel uit glas. De hoeken zijn daarbij afgerond.  

Contact en uitzicht
Aan de noordzijde bevindt zich midden in de lange gevel de hoofdentree. Medewerkers van de diverse bedrijven, de directie, klanten en gasten  betreden alle het gebouw via deze entree. De achterliggende lobby en kantine bieden een omgeving om elkaar informeel te ontmoeten en kennis uit te wisselen.

In het hart van het gebouw is een vide gerealiseerd, die vanaf de entree ruimtelijk en visueel contact maakt met de lagen erboven. Achter de centraal geplaatste trappen, tegen de hal geschoven, bevinden zich de ondersteunende functies zoals keuken, toiletten, garderobe en dergelijke.

De werk- en ontmoetingsplekken zijn zoveel mogelijk langs de glazen gevel geplaatst, zodat ze maximaal profiteren van daglicht en uitzicht. Het interieur is een ontwerp van STRK.

Doorlopende lijnen
Uitkragende luifels beschermen de kantoorruimten tegen zonlicht en voorkomen overmatige opwarming van het interieur, legt Denkkamer uit. Tegelijkertijd kaderen de luifels het panoramische zicht vanuit de kantoren over de provinciale weg en richting het bosgebied ten noorden van het gebouw.

Aan de onderzijde zijn de luifels afgewerkt met thermisch gemodificeerd hout en aan de bovenzijde zijn ze voorzien van kunstgras. De voorzijde van de luifels is voorzien van geanodiseerd aluminiumcomposiet. De luifels zetten zich als verdiept liggende band door in de gevel van de productiehal, waardoor kantoorgebouw en hal een eenheid vormen.

Andere nieuwsberichten

Voormalige basisschool in Echt getransformeerd tot tandartspraktijk

Gisteren, 12:24

MIX architectuur ontwerpt eerste woongebouwen zorglandgoed Middelharnis

Gisteren, 10:52

Ontwikkelovereenkomst voor project Diepeveen in Rotterdam getekend

Gisteren, 09:09

Saskia van Stein benoemd tot nieuwe directeur IABR

26 juli, 2:15

Paleis Het Loo pas medio 2022 weer open

Gisteren, 13:39

Nieuwe Hollandse Waterlinie en Drentse Kolonieën toegevoegd aan werelderfgoedlijst

26 juli, 3:42

Minister: half miljard per jaar voor maatregelen extreem weer

26 juli, 10:38

Limburgse Staten boos over provinciaal geld voor verhuizing DSM

26 juli, 9:20

Video: Code Groen - De stad als biotoop

23 juli, 2:54

Uitbreiding spoorknooppunt Zwolle is na twee jaar klaar

23 juli, 11:38
Robert MuisRedacteur
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan