Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

OZ

OZ is een internationaal architectenbureau met meer dan 30 jaar ervaring in het maken van intelligente ontwerpoplossingen. Ons werk streeft ernaar om ons gevoel van plaats, identiteit en de relatie met anderen en de fysieke ruimtes waarin we ons begeven te verbeteren, of het nu op stedelijk of gebouwniveau is. Onze ontwerpen bevorderen daarin zowel individuele als collectieve empowerment binnen de betreffende gemeenschappen.

Ons werk in Zuid Amerika geeft onze ontwerpers waardevolle culturele en economische inzichten en stuwt de zich voortdurend ontwikkelende professionele kennisbasis van OZ. Een gezonde kritische houding ten opzichte van elkaar gecombineerd met humor en vertrouwen is onze bron van energie en creativiteit en drijft ons vooruit. OZ gedijt daarbij ook op krachtige samenwerkingen die onze creativiteit stimuleren. Een voortdurende staat van heruitvinden, gedreven door onze partners in het proces, is essentieel voor ons werk.

Fundamenteel voor al ons werk is de verantwoordelijkheid voor sociale en ecologische duurzaamheid. Daarom werken we in onze projecten uitgebreid samen met klanten, gebruikers, aannemers en andere belanghebbenden. We weten dat we met goed doordacht ontwerp kunnen helpen om processen vloeiender te laten lopen, het welzijn van mens en dier te verbeteren en het leven aangenamer te maken. Elk project is een unieke uitdrukking van het ethos van gebruikers, klimaat en context.

Ontwerpend onderzoek
Om de wereld waarin wij actief zijn beter te begrijpen, is het noodzakelijk om regelmatig een bredere kijk op de ontwikkelingen in de architectuur en stedenbouw te nemen. Ons ontwerpend onderzoek zoekt de samenwerking met meerdere disciplines, waardoor nieuwe en innovatieve ideeën vorm krijgen. Wij initiëren nieuwe programma's en typologieën die sociale, technische, stedelijke en architectonische thema's combineren. Deze strategie zorgt voor een verscheidenheid aan benaderingen, alsmede kruisbestuiving binnen het ontwerpproces. De opgedane kennis van deze interacties wordt teruggevoerd naar onze projecten.

Stedebouw
Exponentiële verandering van de stedelijke bevolking over de hele wereld en de verregaande technologische ontwikkelingen transformeren steden tot de broedplaatsen van economische groei en innovatie. Stedenbouw speelt een invloedrijke rol in de ontwikkeling van die stedelijke samenleving. Onze projecten zijn gericht op het genereren van sociale en economische kansen door stedelijke verbeteringen en meer interactie tussen wonen, werken, recreatie en onderwijs. Daarbij streven we naar vermindering van de negatieve impact van de verstedelijking op het milieu en focussen we ons op de inclusieve samenleving.

Architectuur
We richten ons op het realiseren van duurzame, locatiespecifieke architectuur. Mensen moeten zich thuis voelen in een gebouw, of ze daar werken of wonen. Daarom ontwerpen we gebouwen met een sterke identiteit en houden we rekening met de toekomstige ontwikkeling van zowel het gebouw als de mensen. We analyseren mogelijke doelgroepen, het gebruik in de toekomst, maar ook de haalbaarheid van een project en de sociale en ecologische impact. Dit leidt tot een unieke architectuur die van lange duur is voor de gebruikers, belanghebbenden en de omringende gemeenschap.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Projecten waarin OZ is genoemd als meewerkende partij

Neem contact op met OZ

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan