Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
OurDomain Amsterdam 1
OurDomain Amsterdam 2
OurDomain Amsterdam 3
OurDomain Amsterdam 4
OurDomain Amsterdam 5
OurDomain Amsterdam 1
OurDomain Amsterdam 2
OurDomain Amsterdam 3
OurDomain Amsterdam 4
OurDomain Amsterdam 5

OurDomain Amsterdam

3 februari 2023
OurDomain Amsterdam Zuidoost, gelegen aan een kennisas. Het bestaat uit onderwijsinstellingen en studentenhuisvesting in Amsterdam. Het markeert tevens een nieuwe impuls in het gebied. Strategisch gelegen naast een academisch ziekenhuis en station, introduceert de campus met zijn kritische massa van ca. 1.500 appartementen en voorzieningen een eerste wooncentrum in een overwegend kantorengebied. Deze nieuwe campus is de katalysator die een lang gewenste verandering ontketent. Dit gebied zal transformeren van monofunctioneel kantoorgebied naar een levendige, multifunctionele stadswijk. De stedenbouwkundige doelstelling van de OurDomain campus is het introduceren van fundamentele verandering. We zullen nieuwe verbindingen genereren en een sociale ruimte faciliteren die de gebruikers inspireert.

LOCATIE
Alle betrokkenen vonden het omliggende grotere transformatiegebied (Amstel III) problematisch. Ten eerste is de locatie ingericht als kantorengebied. Het heeft een ziekenhuis als een van de belangrijkste stakeholders en heeft daardoor een onaantrekkelijke uitstraling. Ten tweede is de sociale veiligheid een aandachtspunt. De vele huidige kantoorgebouwen staan op zichzelf. Deze eilanden zijn ontstaan door de gebouwen met water en groen in te kaderen uit veiligheidsoverwegingen. Inmiddels zijn er positieve ontwikkelingen gaande zoals diverse start-up initiatieven. De grote vraag was: hoe dit verdeelde gebied zo te verenigen dat het een geheel wordt? Met het plan voor de OurDomain campus realiseren we een verbinding die een eerste stap is voor de verdere ontwikkeling van het transformatiegebied als geheel.

DOELSTELLING OURDOMAIN
De belangrijkste stedenbouwkundige doelstelling voor het gebied van OurDomain was het verbinden van functies, routes en toegankelijke gebieden met de gebouwen. De openbare ruimte, in eerste instantie een onaantrekkelijke verblijfsplek, vormt de basis voor het campusplan. De inrichting van de openbare ruimte zorgt voor samenhang in het plangebied, de buurtcampus en de medische campus als geheel. Een hoogwaardig openbaar gebied is essentieel, vanwege de woonfunctie van de buurtcampus.

Het karakter van het gebied is divers met al zijn zelfstandige kantoorgebouwen. We hebben dit dan ook weerspiegeld in het unieke karakter van elk van de drie campusgebouwen. OZ heeft er bewust voor gekozen om voor elk van de drie afzonderlijke ontwerpen een andere architectpartner verantwoordelijk te maken. De architectuur versterkt de relatie met de openbare ruimte. De verbinding van de buitenruimte met de begane grond van de 3 gebouwen is erg belangrijk om één gemeenschap te creëren.

Een sleutelwoord dat we in de hele campus terugzien is 'openheid'. Water en groen zijn omgezet in verbindingen. De fiets- en looproutes zijn ingewikkelder dan voorheen. Doorlopende routes verbinden de campus met het metrostation, het ziekenhuis en andere omliggende gebouwen. Ook hebben we de routes in het plan verbonden met pleinen, die verschillende functies en activiteiten hebben. Bewoners ontmoeten elkaar hier, sporten of organiseren een BBQ.  
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met OZ

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan