KARSP Amsterdam 1
KARSP Amsterdam 2
KARSP Amsterdam 3
KARSP Amsterdam 4
KARSP Amsterdam 5
KARSP Amsterdam 1
KARSP Amsterdam 2
KARSP Amsterdam 3
KARSP Amsterdam 4
KARSP Amsterdam 5

KARSP Amsterdam

3 februari 2023
Deze buurt in Amsterdam Zuidoost was oorspronkelijk ontworpen als een monofunctioneel gebied met grote kantoorvolumes, te midden van open parkeerterreinen. Sinds de financiële crisis kampt de wijk echter met toenemende leegstand. De gemeente heeft daarom een nieuwe visie ontwikkeld voor Amstel III, als een groene, gemengde stadswijk waar het prettig wonen, werken en recreëren is. De ambitie was om met KARSP de potentie van Bullewijk als multifunctioneel woon- en werkgebied te laten zien.

Twee torens, één identiteitKARSP bestaat uit een hogere en een lagere woontoren, verbonden door een tweelaagse parkeergarage. De noordelijke toren ligt aan de Karspeldreef en is circa 70 meter hoog. Dit bouwdeel heeft een duidelijke verbinding met de straat, dankzij de dubbelhoge plint met ruimte voor commerciële voorzieningen. De gevel overspant het gehele perceel, zodat de Karspeldreef bij verdere ontwikkeling een echte, aaneengesloten stadsstraat kan worden. De zuidelijke, lagere toren is 50 meter hoog en opent zich naar het Bullewijkpad. Deze kant is rustiger, met een fietspad en veel groen. De plint aan deze zijde krijgt een sociale functie. Naast de torens is ruimte voor een "pocketpark".

WoonuitstralingIn vorm, textuur en materialisatie heeft KARSP een uitgesproken residentieel karakter. De gevel is opgetrokken uit baksteen in een lichtgrijze tint, die nauw aansluit bij de kleur van het beton. Hierdoor zijn de bakstenen gevel en de geprefabriceerde, betonnen balkons visueel geïntegreerd. Van dichtbij wordt het verschil in textuur echter duidelijk. De grijze tinten van het exterieur vloeien over in het interieur van de gemeenschappelijke ruimten, zoals de entree en de parkeergarage.

Woningen met uitzichtDe kenmerkende vorm van de woontorens wordt bepaald door de indeling van de appartementen. Ze zijn per verdieping georganiseerd in een kruisvormige lay-out, rond de liften en trappenhuizen. Zo is elk appartement dwars georiënteerd, met aan twee zijden maximaal uitzicht op de wijk in ontwikkeling. De afsluitbare loggia's omlijsten het panorama, terwijl ze ook de geluidsisolatie bieden die nodig is vanwege de nabijgelegen snelweg. De 274 appartementen variëren in grootte van 30 m2 tot 80 m2 en zijn van alle gemakken voorzien. Omdat de appartementen bestemd zijn voor verschillende doelgroepen, zijn de slaapkamers extra ruim. Daardoor kunnen niet alleen gezinnen, maar ook vriendengroepen er comfortabel wonen.

Elk appartement is uitgerust met energiebesparende technologieën. Bovenop de parkeergarage ligt een groen dak, dat naast koeling ook zorgt voor waterretentie. In de bovengrondse parkeergarage is plaats voor auto's en fietsen van bewoners. Ook zijn er plekken voor deelauto's. Dankzij dakramen en grote ramen aan de straatzijde is er veel licht in de parkeergarage.KARSP wordt opgeleverd met een A+++ energielabel. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OZ

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan