Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: ArchiVision
Copyright: Kawneer
Copyright: Kawneer
Copyright: Kawneer
Copyright: ArchiVision
Copyright: Kawneer
Copyright: Kawneer
Copyright: Kawneer

Holland Park, project in aanbouw

22 februari 2017
Denk je eens in: moderne grachtenpanden, prachtige gevels, gezellige straatjes en groene binnentuinen op nog geen 10 minuten van het centrum van Amsterdam. Dat wordt Holland Park. Een goed bereikbaar, kleinstedelijk woongebied met designappartementen, winkels en horeca, gelegen naast het Bergwijkpark in Diemen Zuid. Optimaal woongenot, bereikbaarheid en unieke architectuur zijn slechts enkele steekwoorden voor deze woonwijk.  

Holland Park biedt een diversiteit aan woningen met verschillende gevels, gelegen aan water en groen. De rijke mix aan bouwstijlen en design is tot stand gekomen door samenwerking met Nederlandse toparchitecten en ontwerpers. Denk aan gerenommeerde namen als Sjoerd Soeters, Karres & Brands landschapsarchitecten, Groosman Partners architecten, Geurst & Schulze architecten, maar ook aan jonge en opkomende talenten en bureaus. Samen ontwierpen zij een duurzame wijk op menselijke schaal. Het ontwerp is een totaalconcept met diverse keuzes en mogelijkheden, gebaseerd op Java Eiland en Sluseholmen in Kopenhagen. In Holland Park komen duurzame onderdelen waarbij alles voldoet aan de nieuwste normen wat betreft energiegebruik en belasting van het milieu.  

Fase voor fase naar 2.500 woningen

Holland Park wordt in fases gebouwd en aangeboden. In totaal komen er straks meer dan 2.500 woningen, met allerlei voorzieningen in de buurt. Dus wil je levendigheid of juist wat rustiger wonen? Genieten van een weids uitzicht over Holland Park en de ondergaande zon of juist de gracht? In Holland Park is het levendig en bijzonder fijn wonen met volop mogelijkheden.  

Plannen voor Holland Park

Sjoerd Soeters, verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan voor Holland Park, vertelt het volgende over zijn plannen voor het project: ‘We zorgen ervoor dat de gevels van de blokken niet allemaal langs een rechte lijn lopen, maar steeds net onder een andere hoek staan. Het gevolg is dat de grachtjes ertussen allemaal geknikt zijn. Daardoor ontvouwt het zicht op elk nieuw blok zich geleidelijk’. Het wordt een stedelijk gebied, waarbij de grachten rondlopen, net als de grachten in de binnenstad. De zonnige kant is steeds een kade, aan de schaduwzijde staan de gebouwen consequent met de voeten in het water. Vol in het zicht zijn de gevels aan de buitenzijdes van de bochten, waar de zon op valt.  

Een leefbare en aantrekkelijke wijk

Het doel van Holland Park is het ontwikkelen van een leefbare en aantrekkelijke wijk. Maar wat is dat dan? Sjoerd Soeters deelt zijn gedachten hierover: ‘Ten eerste moet je eigen appartement goed zijn. Er moet een goede buitenruimte zijn, je moet een prettig uitzicht hebben op een openbare ruimte die er aantrekkelijk uitziet, je moet een beetje beweging zien’. Een wijk is leefbaar en aantrekkelijk als je mensen tegenkomt, je een wandelingetje kunt maken, op loopafstand een hapje kunt eten en drinken en waar je mensen kunt ontmoeten. ‘Gewoon, de dagelijkse dingen. Daar gaat het om’, aldus Soeters.

Gebruikte producten
In het grote project Holland Park worden veel verschillende producten en vormgevingen van Kawneer gemonteerd. Naast de GT 70 S staalrenovatievormgeving, uitgevoerd in het RT 72 Reflex systeem, kun je er onder andere de standaard RT 72 Reflex terugvinden, maar ook RT 72 Reflex blokramen, RT 72 Reflex houtrenovatie en combinaties daarvan. Ook zijn er 2 type schuifpuien: AA 3110 en AA 4110 en wordt er gebruik gemaakt van het vliesgevelsysteem AA 100 Q van Kawneer.  

Naast de standaard RT 72 Reflex ramen, wordt er in Holland Park ook een alternatieve vormgeving gebruikt: getoogde blokramen, waarbij de bovenkant van het raam rond is, en de vleugels verborgen zijn. Ook worden er getoogde ramen in de GT 70 S vormgeving gemaakt.  Alle schuifpuien bestaan uit 1 vast deel en 1 schuivend deel, maar dan wel weer in allerlei verschillende vormgevingen. Gedeeltes van de gevel en sommige ramen en deuren zijn uitgevoerd met extra brandwerendheid. Alle systemen zijn gebaseerd op de RT 72 Reflex.  

Het voordeel van de RT-systemen van Kawneer is dat alle systemen met elkaar gecombineerd kunnen worden en er daardoor zonder extra moeite verschillende vormgevingen en ontwerpen gebouwd kunnen worden.  Met elke vormgeving blijft de hoge isolatiewaarde gewaarborgd, net als de kwaliteit en de eenvoud van het product. De RT-serie is met die veelzijdigheid het ideale systeem voor Holland Park. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zij aan zij de GT 70 S vormgeving en de blokramen te installeren: hetzelfde systeem, maar in een totaal andere vormgeving. En dat is precies wat er in Holland Park is gedaan. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Kawneer

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan