Jaarrondpaviljoen Paal 14

18 januari 2017
Strandpaviljoen Paal 14 is gelegen in strandvak 18 op het noordstrand van Katwijk. Het huidige paviljoen kenmerkt zich door een gezellige, warme en ongedwongen sfeer die past bij de strandbeleving. De bebouwing en het terras zijn geprojecteerd op een bijna vierkant kavel. Het paviljoen is een aaneenschakeling van verschillende volumes met zadeldak en containerunits. Het interieur sluit bij dit beeld aan en is opgedeeld in verschillende kleinere ruimtes; een restaurant en feestzaal die uitgebreid kan worden door een deel van het terras te overdekken met een stretchtent. Naast het paviljoen op het strandvak staan acht strandhuisjes voor de verhuur.

De waterkering bij katwijk vormde een zwakke schakel in de kustverdediging. Het projectplan kustversterking Katwijk heeft als doelstelling om de kustveiligheid van het achterland in de toekomst te kunnen garanderen en de parkeerdruk aan zee te verminderen met behoud van ruimtelijke kwaliteit. De waterkering is verstrekt met een duin, met hierin een kunstmatige dijk met parkeergarage. Het strand is hierdoor ca. 100 meter zeewaarts opgeschoven en de paviljoens staan op een nieuw strandbanket van Ca. 30 meter breed op NAP +4,5m.

Het concept voor het nieuwe jaarrond paviljoen is gebaseerd op een maximale beleving van de omgeving, aanpasbaarheid van de verschillende functies in het paviljoen en aansluiting met de overige strandbebouwing. Het uitgangspunt voor de ruimtelijke hoofdvorm is een standaard strandpaviljoen met zadeldak, waarbij de nokrichting parallel loopt aan de duinvoet.

Door de dakvorm te combineren met de nokrichting en maat van de strandhuisjes, ontstaat een subtiele transitie en krijgt het alzijdige volume oriëntatie richting zee en duinen. De dakvorm is aan de zeezijde het meest ‘vervormd’ hierdoor ontstaat een dynamisch volume met een duidelijke entree aan de zeezijde. Het accent in de zuidwesthoek volgt uit de richting van bezonning en verwelkomt het aankomend publiek vanaf het strand en het slag.

Het inpassen van het programma zorgt voor de verfijning in het gevelbeeld. De overdekte buitenruimtes en ruime dakoverstekken zorgen voor een vloeiende overgang tussen binnen,- en buitenruimte. Het paviljoen is flexibel in te delen met behulp van flexibele wanden, die naar gelang de ruimtebehoefte kunnen worden dichtgezet. Hierdoor zijn er tal van configuraties mogelijk en kunnen ruimten apart of met elkaar samen functioneren. Daarnaast kan een deel van het terras overdekt worden in het verlengde van het meest noordelijke dakdeel om samen met het interieur één ruimte te vormen.

De functionele kern met de keuken, opslag, uitgifte en toiletten bevindt zich aan de duinzijde. De alzijdigheid in de gevels wordt binnen voorgezet door de hoekbar, die zorgt voor oriëntatie richting zowel zee als de duinen. Deze bar kan tevens worden opgedeeld, zodat de twee ruimtes elk hun eigen bar hebben.

De constructie is opgebouwd uit houten spanten en die dakvorm volgen. Door de spanten om en om op het stramien te laten kruisen worden de nokken haaks op de duinen geaccentueerd. Hierdoor ontstaat een speels beeld in het interieur. In aanvulling op de natuurlijke materialen en uitstraling wordt de achterwand van de bar/ kern uitgevoerd in gekleurd sloophout. In het bovenste deel van de gevels komen deze kleuren terug in d.m.v. polycarbonaat panelen met verschillende breedtes. Het gekleurde licht door deze topgevels geeft overdag een warme sfeer binnen en is ‘s-avonds vanaf het strand en vanuit de duinen een echte eyecatcher.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met BINT Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan