Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

De blik op de toekomst

3 mei 2016
Het Hotel Schani Wien in de Oostenrijkse hoofdstad doet in veel opzichten futuristisch aan en loopt daarmee meerdere stappen voor op andere hotels. Het bevindt zich in de buurt Belvedere, een nieuwe Weense buurt vlakbij het centraal station. Voordat het hotel echter werd gebouwd, onderzocht het Fraunhofer-Institut IAO het zogenaamde FutureHotel.

In samenwerking met wisselende partners uit het bedrijfsleven en de industrie werkt de architect en planoloog Vanessa Borkmann met een interdisciplinair team aan het hotel van de toekomst. Na de theoretische voorbereiding gaat het dan verder in het laboratorium. Daar heeft het team van wetenschappers van "Showcase FutureHotel" de beschikking over een visionaire hotelkamer in het Fraunhofer-in-Haus-Zentrum in Duisburg en het "Urban Living Lab", een stadslandschap in het centrum voor virtuele engineering ZVE van het Fraunhofer-Institut IAO in Stuttgart. Hier worden prototypes en pilotoplossingen gecombineerd en getest. Geautomatiseerde check-in of het openen van deuren met een smartphone worden gecontroleerd op hun deugdelijkheid in de praktijk, evenals lichtindicaties die de gast de weg wijzen door de hotelgang of een interactieve besturing van de verlichting en de kamertemperatuur.

Traditie en moderniteit sluiten elkaar in het Hotel Schani Wien geenszins uit. Traditionele elementen van de Weense cultuur zijn bijvoorbeeld in de façade van het gebouw ingebouwd, gedecoreerd met een typisch Weens vlechtwerk en de Schanigarten in de groene binnenplaats. De vakantiegangers beleven een trendy, modern interieur in de in totaal 135 kamers. Praktisch voor de gasten: met het nieuwe reserveringssysteem kunnen ze hun verblijf individueel vormgeven: hun eigen smartphone wordt de kamersleutel, daarmee wordt ook ingecheckt. Welke etage ze het liefste betrekken kunnen ze zelf bepalen. In de Smart Garden kamers genieten de gasten van een uitzicht op de rustige binnenplaats en in de Smart Maisonette ruimtes is nog meer plaats om te relaxen en te werken. Passend bij het interieurconcept werd gekozen voor de schakelaarserie Gira E2. Deze schakelaarlijn met zijn minimale design en heldere vormentaal correspondeert uitstekend met het binnenhuisarchitectuurconcept.

Centraal trefpunt is de bar op de begane grond. Deze dient tegelijk als receptie en als self check-in. In de ruim opgezette lobby vinden Weners en hotelgasten een coworking bereik: ideaal om met elkaar in gesprek te raken en ervaringen uit te wisselen. Er staan individuele werkplekken ter beschikking en ook seminar- en ontvangstruimten. En waar komt de naam Schani vandaan? Schani is een typisch Weens begrip en is vooral in de Schanigarten te vinden. In de 19e eeuw werden vele kelners met Schani aangesproken. Meestal waren het de jongste medewerkers van een café, die buiten de zitplaatsen moesten arrangeren. Ook nu nog zijn zij in het Hotel Schani Wien de goede geest van het huis. Alle medewerkers bekommeren zich om het welzijn van de gasten.

Al tijdens de bouwfase in 2014 kreeg het Hotel Schani de GreenBuilding prijs van de Europese Commissie. Nog voor de officiële opening kreeg het project de Hotel & Design Award 2015 in de categorie architectuur van het jaar.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Gira Nederland B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Gerelateerde producten

Gira Nederland B.V.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan