SemperGreenwall in Nieuwe Passage

8 mei 2015
In het verlengde van de monumentale 19-eeuwse Passage is in 2014 een hypermoderne overdekt winkelstraat gerealiseerd, voorzien van een 222 m2 grote groene gevel van Sempergreen. De Architect, Bernard Tschumi, heeft dit spectaculaire, nieuwe deel van De Passage heel licht en open ontworpen. Net als het historische deel heeft ook deze kant een hele hoge, glazen kap. Maar dan anno nu. De mooie Hollandse luchten en wolken die je hierdoor ziet, worden als het ware geprojecteerd op de gevels van de winkels. Een waar winkelwalhalla in de prettige atmosfeer van een SemperGreenwall.

Unesco monument – overdekt en statig
Het originele gedeelte van De Passage in Den Haag werd tussen 1882 en 1885 speciaal voor het ‘chique winkelen’ gebouwd door Haagse notabelen, naar Parijs’ voorbeeld. De oudste winkelpassage van Nederland, inmiddels een gewaardeerd UNESCO monument, is nog steeds in tact - en hoe. In een prachtige setting van arcades, glazen koepels, loopbruggen en bewerkte gevels vond en vind je 20 chique winkels, gezellige horecagelegenheden en een hotel. Overdekt en statig.

Brug tussen de 19de en 21ste eeuw
De Nieuwe Passage verbindt de oude Passage uit 1885 met de Grote Marktstraat en omvat 10.500 m2 aan winkelruimte met een 118 suites tellend hotel erboven. Hiermee is het winkelbestand van de Passage verdubbeld. Tschumi spreekt van een brug tussen de 19de en 21ste eeuw, doelend op de overgang van de monumentale bestaande Passage en het eigentijdse karakter van de nieuwbouw.

Groene wand rondom ellips-vormige ramen
De nieuwe overdekte winkelstraat heeft een aantal opvallende kenmerken meegekregen, waarbij de groene gevel direct in het oog springt. Deze op maat gemaakt verticale tuin rondom de ellips-vormige ramen is een goede demonstratie van de flexibiliteit van het Flexipanel-systeem. In de winkelroute zijn subtiele ‘knikken’ aangebracht, waardoor de bezoeker iedere winkel haast letterlijk tegemoet loopt. Op 18 september 2014 verrichte burgemeester Jozias van Aartsen de officiële opening in een feestelijke sfeer, met honderden ballonnen, confettikanonnen en een rode loper.

Eerste project in Den Haag met BREEAM-NL certificaat
Uitgangspunt bij de ontwikkeling en realisatie van de Nieuwe Haagse Passage was de internationale BREEAM standaard. Om de duurzaamheidsdoelstellingen van dit plan te waarborgen was het commitment uitgesproken om een BREEAM Good certificaat voor het winkelgedeelte van de Nieuwe Haagse Passage te behalen. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een ontwerpcertificaat BREEAM-NL Nieuwbouw Good. De betrokken partijen ontvingen op 26 oktober 2011 dit certificaat uit handen van de Dutch Green Building Council. De Nieuwe Haagse Passage is hiermee het eerste project in Den Haag met dit duurzaamheidskeurmerk, dat bovendien ook werd gerealiseerd.

Indoor verticale tuin biedt vele voordelen
Een indoor groene gevel biedt vele ecologische en economische voordelen. Het vermindert de hitte in het gebouw en verhoogt de luchtvochtigheid. Ook absorberen de planten CO2 en fijnstof op en zorgen zo voor een schonere lucht. Ook omgevingsgeluid wordt door een groene gevel gereduceerd met 8dB. Onderzoek toont aan dat mensen zich in een groene omgeving gelukkiger voelen en minder stress en zorgen ervaren. Dit komt de productiviteit en welzijn weer ten goede.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Sempergreen

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan