Producten
Exterieur
Copyright: Roos Aldershoff
Interieur
Copyright: Roos Aldershoff
Interieur
Copyright: Roos Aldershoff
Kantoorruimte
Copyright: Roos Aldershoff
Exterieur
Copyright: Roos Aldershoff
Interieur
Copyright: Roos Aldershoff
Kantoorruimte
Copyright: Roos Aldershoff
Interieur BP Raffinaderij
Copyright: Roos Aldershoff
Exterieur
Copyright: Roos Aldershoff
ProducttagsAANUIT

Kantoor BP Raffinaderij

19 september 2011
BP Raffinaderij Rotterdam B.V. straalt als jongste en grootste olieraffinaderij van Nederland een krachtige dynamiek uit die tot uitdrukking komt in het nieuwe kantoor, dat op een veilige wijze dicht tegen de olieraffinaderij aan is gesitueerd. Het streven van GROUP A was een gebouw te ontwerpen dat aansluit bij en onderdak biedt aan de doelstellingen van het bedrijf, waaronder het voorzien van een duurzame, veilige en gezonde werkomgeving voor de toegewijde medewerkers.

Locatie tussen raffinaderij en natuur
De locatie aan het d’Arcyweg-gebied is gelegen in de overgang tussen het ruige industriële landschap van de raffinaderijen en het weelderig groene en waterrijke landschap van het Brielse Meer direct aan de overzijde van het Hartelkanaal. De sleutelpositie die de locatie hierbij inneemt - gelegen in de markante bocht van de snelweg A15 - geeft deze potentieel bijzondere ontwikkelkansen. Hierbij biedt de onderliggende landschappelijke visie voor het gebied een aanzet tot de inrichting van de locatie met een hoog opgetrokken duinlichaam langs de curve van de snelweg. De landschappelijke ingreep vormt samen met de noodzaak een veilige werkplek te creëren tegen het ontploffingsgevaar van de olieraffinaderij, uiterst onconventionele maar zeer boeiende omstandigheden voor het nieuwe kantoorgebouw. Uitgangspunt in het ontwerp van GROUP A is dan ook om de bijzondere omstandigheden van de locatie te benadrukken en te versterken, zowel in de uitwerking van het exterieur als het interieur van het gebouw.

Gebouw in kunstmatig duin
In verband met het mogelijke explosiegevaar ligt het gebouw aan de noordzijde verscholen in de aangelegde duinwal, terwijl aan de zuidzijde het gebouw uit de duinwal tevoorschijn komt en zo alle mogelijkheden van uitzicht en toetreding van daglicht optimaal benut. Het gebouw krijgt hierdoor drie karakteristieke zijden: 1] de duinwal aan de noordzijde waar gebouw en landschap één worden; 2] de zuidzijde waar het gebouw met twee markante volumen duidelijk zichtbaar word vanaf de Suurhoffbrug; 3] de elegant gebogen gevel aan de pleinzijde waar op een toegankelijke en logische wijze de entree van het gebouw is gepositioneerd.

Uitsnede in duinlichaam
Ook in het interieur is het duin op dynamische wijze zichtbaar en vormt onderdeel van de werkomgeving. In het aangelegde duinlichaam is een langgerekt, organiserend atrium uitgesneden, vol daglicht en van continu wisselende afmetingen door het golvende snijvlak aan de duinzijde. De wand op het snijvlak is bekleed met houten latten die verschillen in kleur en maat en daarmee een beeld oproepen van gestapelde grondlagen; een verwijzing naar de werkzaamheden van BP RR. De veelvuldige toepassing van natuurlijke materialen als hout, beton, en natuursteen, benadrukken nogmaals de 'aardsheid' en robuustheid van de kernwerkzaamheden van het bedrijf.

Vergaderkamers als sky-boxen
Het atrium wordt geflankeerd door twee parallel aan elkaar gepositioneerde kantoorvleugels. De kantoorvloeren, onderling met bruggen verbonden, staan in open verbinding met elkaar en het atrium. De hele organisatie van BP werkt in één open ruimte, volgens de principes van Het Nieuwe Werken (HNW). Meetings vinden plaats in vergaderkamers, die als sky-boxen in het atrium zijn geschoven. Hierdoor ontstaat een interactieve werkomgeving die communicatie, samenwerking en creativiteit van de medewerkers bevordert. De zichtbare en voelbare kwaliteiten van het gebouw sluiten naadloos aan bij de kernwaarden van BP Rotterdam; het nastreven van een aantrekkelijke werkplek waarin jongere en oudere professionals elkaar kunnen ontmoeten en stimuleren. Het uiteindelijke resultaat is een werkomgeving waarbij landschap, gebouw en interieur, vloeiend in elkaar overgaan.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen.

Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met GROUP A

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van GROUP A

Toon alles

Gerelateerde nieuwsberichten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan